Naujųjų Baltojo Metalinio Tigro metų belaukiant, Panevėžio kino centras „Garsas” kviečia į „Kinų kino naktį“. Sausio 29 d. egzotiško kino gerbėjai pamatys du nuostabius filmus. Vienas jų - jausmų, choreografijos, vaizdo ir spalvų simbolizmo meistro drama „Auksinės gėlės prakeiksmas“. Šį kino stebuklą būtina žiūrėti didžiajame ekrane, nes televizorius ar kompiuterio monitorius neaprėps režisieriaus Zhang Yimou gigantomanijos, ambicingo stiliaus, madingo dizaino ir spalvų teatro. Filmas buvo nominuotas „Oskaro“ apdovanojimui už geriausią kostiumų dizainą.

Režisieriaus Chen Kaige juosta „Imperatorius ir žudikas” - filmas, stebinantis didžiuliais užmojais ir masinėmis scenomis. Ši epinė juosta apie deginančią aistrą ir kruviną kerštą kartais lyginama su Williamo Shakespeare’o tragedijomis ir japonų kino klasiko Akiros Kurosawos filmais. Stulbinančio vizualaus grožio filme vieną pagrindinių vaidmenų atlieka garsioji kinų aktorė Gong Li, 1992 m. pripažinta viena gražiausių pasaulio moterų. 1999 metų Kanų tarptautiniame kino festivalyje filmas nominuotas „Auksinei palmės šakelei“ ir apdovanotas prizu „Už techninius efektus“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją