Pirmąjį „Zero“ kino teatruose matė 6000 žmonių, nusipirkusių bilietus. Režisierius tvirtino, kad jis nebuvo pelningas, bet didelis žiūrovų susidomėjimas paskatino jį kurti ir antrąją dalį.

„„Zero II“ nėra komedija, nei veiksmo, nei siaubo filmas. Nors „Zero I“ buvo „sukaltas” pagal trilerio žanro schemą, dabar pabandžiau eksperimentuoti ir, sakyčiau, pavyko detektyvinė muilo opera”, - naujo filmo žanrą apibūdino režisierius.

Filme vaidinę aktoriai Ramūnas Rudokas, Kęstutis Jakštas ir Saulius Siparis prisipažino patenkinti darbo procesu. „Filme pamatysite, kad papus „įsistačiusi” boba niekam neįdomi, jei neturi smegenų. Tai filmas ne apie papus, narkotikus ar keiksmažodžius. Tai filmas apie žmones“, - sakė R. Rudokas. „Tai nėra tas filmas, kai balti žirgai praeina rūke arba trys partizanai praslenka su šautuvu“, - ironizavo S. Siparis.

„Šis režisierius sugeba suburti talentingus aktorius ir užkrėsti juos tikėjimu kino ateitimi. Aš šiame filme pasirodau tik minutę ir tikrai negavau už tai milijono“, - sako aktorius S. Siparis. Kaip jau tapo įprasta kuriant lietuviškus filmus, aktoriai dirbo be honoraro. „Bet už maistą“, - juokavo filmavimo aikštelės pietus prisiminęs K. Jakštas.

Režisierius negailėjo kritikos lietuviškam nihilistiniam kinui, jį remiančiai Kultūros ministerijai, kuri jo filmų remti neketina, nes jie neatitinka jų įsivaizduojamo remtino filmo šablono.

Nepaisant to, E.Vėlyvis nemano, kad „Zero II“ bus paskutinis jo filmas. Režisierius prisipažino galvoje turintis daugybę scenarijų. „Tik kai kišenėje yra šimtas litų, negali kurti filmo už milijoną“, - prastos situacijos nebandė slėpti jis.

„Zero II” režisierius E. Vėlyvis yra ir filmo scenarijaus autorius, dialogus rašė Jonas Banys ir Aidas Puklevičius. Vaidina: Inga Jankauskaitė (Lika), Vytautas Šapranauskas (Prodiuseris), Ramūnas Rudokas (Maxas), Žemyna Ašmontaitė (Karolina), Kęstutis Jakštas (Silvestras), Aušra Štukytė (Monika), Saulius Siparis (Henka), Aldona Vilutytė, Donatas Šimukauskas, Andrių Paulavičius.

Į filmo premjerą rinkosi tik kviestinė publika.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją