Ši laida yra sudėtinė žalingų įpročių plitimo tarp vaikų ir jaunimo prevencijos projekto "Aš galiu" dalis. Naująja laida siekiama iškelti problemas, su kuriomis susiduria mokyklų bendruomenės, bus bandoma ieškoti jų sprendimo būdų.

Laida "Aš galiu" rodoma patogiu žiūrovams laiku - 19.30 val., ji bus transliuojama kas antrą antradienį. Iš viso planuojama parodyti 20 laidų.

Pasak projektą "Aš galiu" koordinuojančios visuomeninės organizacijos "Pilietinių iniciatyvų centras" direktoriaus Girvydo Duoblio, buvo stengiamasi sukurti laidą be nuobodaus moralizavimo ir parodyti, kad galimi įvairūs požiūriai į tą pačią problemą bei jos sprendimą. "Siekėme sukurti jaunatvišką bei dinamišką laidą, kurioje vengiama statiško "kalbančių galvų" rodymo", tvirtina jis.

"Temos šiai laidai atrinktos tiesiogiai susidūrus su tomis problemomis, kurias patiria mokyklos bendruomenės. Pirmosios laidos tema - "Žalingų įpročių prevencija: problemos sprendimas ar karas prieš jaunimą?". Vėliau ketinama apžvelgti tokias temas, kaip: "Asmeninis gyvenimas mokykloje: mitai ir tikrove?", "Ar mokykla ruošia gyvenimui?", "Mokyklos ir tėvų santykiai arba kodėl tėvai vengia mokyklos" bei kitas", sako Girvydas Duoblys.

Laida yra projekto "Aš galiu" partnerių bendro darbo rezultatas, jos įgyvendintojas - "Bendrų sumanymų studija".

Projektas "Aš galiu" buvo pradėtas 2000 m. liepos mėn. Jį įgyvendina dvylikos partnerių koalicija už sveiką ir saugų vaikų ir jaunimo gyvenimą. Projekto koordinatorius - "Pilietinių iniciatyvų centras", pagrindinis rėmėjas - "Philip Morris Lietuva".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją