M. Gibsonas "Pasijoje" vaizduoja paskutines Jėzaus Kristaus gyvenimo valandas ir jo nukryžiavimą. Tik lotynų ir aramėjų kalba be angliškų subtitrų sukurtame filme, anot kritikų, galima įžvelgti priekaištų žydų tautai dėl Jėzaus Kristaus nukankinimo.

Anot rabino M. Hiero, kelis kartus parodžius filmą privačioms auditorijoms ir spaudoje kilus diskusijoms, žydų žmogaus teisių gynimo organizacija sulaukė dešimčių neapykanta žydams persunktų skambučių ir gavo dešimtis atitinkamų laiškų.

Kovos su difamacija lygos (ADL) atstovai, pasižiūrėję "Pasiją" pirmadienį, teigė, kad jei filmas kitų metų pradžioje pasirodys toks, koks yra dabar, jis "pakurstys neapykantą, fanatiškumą ir antisemitizmą, su kuriais taip sunkiai kovojo daug atsakingų bažnyčių".

Griežtai tikintis septynių vaikų tėvas M. Gibsonas neigia siekęs naujuoju filmu pakurstyti antisemitizmą.

"Melas siekia visiškai kitokio rezultato, jis ir anksčiau yra ne kartą sakęs, kad šis filmas yra apie meilę, viltį, tikėjimą ir atleidimą", - šią savaitę kino industrijos laikraščiui "Hollywood Reporter" pareiškė jo atstovas.

Tačiau M.Hieras tvirtina, kad filmas jau padarė savo - Los Andžele esantis S. Wiesenthalio centras sulaukė daug skambučių ir laiškų nuo filmą mačiusių arba apie jį girdėjusių žmonių, kurie kaltino žydus nužudžius Dievo sūnų, liaupsino Adolfą Hitlerį ir netiesiogiai grasino centrui bei visiems žydams.

"Ar jau yra neapykantos apraiškų? Atsakymas yra vienareikšmiškas - taip, - sakė Kalifornijos rabinas. - Jau ir anksčiau mes gaudavome mus įžeidžiančių laiškų, bet niekada jų nebuvo tiek daug".

Jo teigimu, vieno laiško autorius apibūdino A. Hitlerį kaip buvusį žydams "daug malonesnį negu aš būčiau buvęs". Po šiuo laišku pasirašęs "labai sunerimęs amerikietis, nenurodantis savo pavardės, nes bijo jūsų, žydų šlamšto, keršto".

Filmas "Pasija", kurio visas 25 mln. JAV dolerių kūrimo išlaidas iš savo kišenės padengė M. Gibsonas, buvo baigtas filmuoti Italijoje balandžio mėnesį. Pagrindinius vaidmenis atliko Jamesas Caviezelis (Džeimsas Kaviezelis) ir Monica Bellucci (Monika Beluči). Tiksli filmo pasirodymo kino teatruose data dar nėra nustatyta.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją