Carlo Di Palmos Europos kinematografijos apdovanojimas už filmus „Antikristas“ ir „Lūšnyno milijonierius“ teko Anthoniui Dod Mahtle.

„Lūšnyno milijonierius“ sulaukė daugiausia Europos žiūrovų simpatijų. Už muziką filmui „Broken Embraces“ apdovanotas kompozitorius Albertas Iglesias. Už viso gyvenimo nuopelnus kinui apdovanojimą pelnė Kenas Loachas. Izabelle Huppert apdovanota prizu už nuopelnus pasaulio kinui.

Europos metų kino atradimo apdovanojimą pelnė filmas „Katalin Varga“, režisuotas Peterio Stricklando.

Geriausiu aktorės apdovanojimu džiaugėsi Kate Winslet už vaidmenį filme „Skaitovas“, o geriausiu aktoriumi pripažintas Taharas Rahimas už vaidmenį filme „Pranašas“.
Prieš apdovanojimus buvo aiškus vienintelis - dokumentinio filmo laureatas: Peter Liechti filmas „Vabzdžių garsas“. Šis nugalėtojas buvo paskelbtas spalio 11d. Vilniuje.

Vokietijos Ruhr mieste vykusiame renginyje dalyvavo 1400 svečių, tarp jų - žymiausi pasaulio aktoriai ir aktorės, režisieriai, prodiuseriai ir kiti kino veikėjai. Renginio vedė aktorė komikė Anke Engelke, kuri ir priėmė Europos kino akademijos narius, laurėtus ir nominantus.

Individualių prizų laimėtojus paskelbė vieni geriausių Europos aktorių, tarp jų - Victoria Abril (Ispanija), Caterina Murino (Italija), Johanna ter Steege (Olandija) ir Maria Valverde (Ispanija).

Tarp renginio svečių - ir lietuviai Gražina Arlickaitė bei Europos kino akademijos prezidento ir tarybos kvietimu prisijungęs režisierius Arūnas Matelis.

DELFI primena, kad per visą EFA istoriją lietuvių filmai buvo nominuoti tris kartus: 1992-ais apdovanojimą pelnė Š. Barto „Trys dienos“ ir A. Stonio filmas „Neregių žemė“, kuris ir laimėjo dokumentinio kino kategorijoje, bei 2005-aisiais A. Matelio filmas „Prieš Parskrendant į Žemę“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją