Šiais metais „Skalvijos“ kino akademija kartu su inovaciniais projektais garsėjančiu „Watershed Media Center“ (Bristolis, D. Britanija) vykdė bendrą jaunimo kino projektą „Electric December'09“. Šis, jau vienuoliktus metus vykstantis projektas, siekia skatinti jaunus žmones kurti savo kiną bei juo dalintis su bendraamžiais iš kitų Europos šalių.

Kasmet „Electric December“ startuoja gruodžio 1-ąją. Šią dieną pradeda veikti kasmetinis advento kalendorius internete (www.electricdecember.org), kuriame galima pamatyti 24 geriausius filmus, sukurtus jaunų žmonių iš visos Europos. Rengiant šiųmetinį projektą aktyviai dalyvavo „Skalvijos“ kino akademijos studentai – ne tik vyko į Bristolį susitikti su bendraamžiais, bet ir patys kūrė reklaminius projekto klipus, dalyvavo žiuri, rinko geriausius filmus.

Šiemet „Electric December“ atidarymo šventė tuo pačiu metu vyks Vilniuje ir Bristolyje. Šventės programoje – 12 filmų peržiūra, iškilmingas geriausio filmo autoriaus paskelbimas, interviu su lietuvių moksleive, kurios filmas pateko tarp 24–ių geriausiųjų ir dar daugiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją