Režisierius panoro išbandyti savo jėgas kurdamas jau klasika tapusio ir 5 “Oskarais” apdovanoto “Avinėlių tylėjimo” tęsinį. Savo darbą jis atliko puikiai – filmas tikrai kraupus, tačiau kitaip nei pirmoji jo dalis, veikia ne smegenis, o yra tikrai siaubingas reginukas akims.

Jei pagrindinis herojus Hanibalas (akt. Anthony Hopkins) išlieka vis toks pat klaikiai žavintis (tik po dešimties metų gal kiek susenęs), tai jį apklausiančią FTB agentę Klarisę Starling vaidina jau nebe Jodie Foster, o Julianne Moore – kai kam tai – minusas, kai kam – privalumas.

Pastaroji – ne tokia moteriška ir jautri kaip ankstesnioji. Antrosios dalies Klarisė – šaltakraujė FTB darbuotoja, į "Gineso rekordų" knygą įtraukta kaip daugiausia nusikaltėlių nušovusi agentė.

Antrojoje juostos dalyje Hanibalas – intelektualus nusikaltėlis, besislepiantis nuo persekiotojų Florencijoje. O medžioja jį ne tik FTB agentai, bet ir vienintelė gyva likusi jo auka – milijardierius Verdžeris.

Neribotas žiaurumas, keršto troškimas ir persekiojimas – pagrindinis filmo variklis, gimdantis įtampą ir siaubą.

Tiesa, kaip atskira siužetinė linija čia eina “kietosios” agentės ir Hanibalo santykiai, tačiau kokios mintys sukasi kiekvieno galvoje taip ir lieka neaišku. Tikėkimės, kad dar po dešimtmečio (duok Dieve, kad greičiau) išvysime ir trečiąją filmo dalį, kur viskas išaiškės.

Tikrieji kino gurmanai - “Hanibalas” sukurtas būtent jums - žiūrėti jį galite nuo kovo 30 d. kino teatruose Vilniuje – “Vingis”, Kaune – “Planeta”, Klaipėdoje – “Žemaitija”, Šiauliuose – “Saulė”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją