„Festivalio filmai aprėpia ne tik labai skirtingas šalis, tačiau ir įvairias humoro formas. Todėl programoje sau patinkantį filmą ras ir provokuojančio, ir absurdiško, ir lengvo humoro mėgėjai. Svarbiausia, kad po filmo jie išeitų laimingi ir besišypsantys”, - pasakoja kino komedijų festivalio programos sudarytojas Edvinas Pukšta.

„Viasat“ kino komedijų festivalyje iš viso bus parodyti aštuoni filmai ir viena „linksma trumpukų programa”.

Provokacijos

Provokuojanti amerikiečių komedija „Lemtingoji diena“ prestižiniame Sandanso festivalyje apdovanota didžiuoju žiuri prizu. Režisierės Lynn Shelton pastangos šmaikščiai ir taikliai tyrinėti vyriško ego paslaptis virto komedija apie du draugus Beną ir Endriu, nusprendžiančius sukurti filmą apie aistringą meilę tarp vyrų. Viena problema – prieš tai reikia šią idėją pristatyti mylimai Beno žmonai Anai.

Yeo Joono Hano satyrinė absurdo komedija „Visi bilietai parduoti!“ - Venecijos kino festivalyje triukšmingai debiutavęs ir prizą laimėjęs miuziklas iš Malaizijos. Filmas pasakoja apie reitingus prarandančios TV pokalbių šou laidos vedėją Raflesija Pong, kuri beviltiškai ieško idėjų laidos populiarumui išlaikyti.

Subtilumas

Komiškų ir dramatiškų vaidmenų guru, aktorius Paulas Giamatti, filme „Atšalusios sielos” vaidina Niujorko teatro aktorių Paulą Giamatti, repetuojantį spektaklį pagal Antono Čechovo „Dėdę Vanią“. Įsijautęs į vaidmenį ir susigyvenęs su nelaimingo personažo vidiniu pasauliu, herojus neranda kelio į realų gyvenimą. Vieną dieną vartydamas laikraštį, jis pastebi paslaptingos firmos skelbimą, siūlančią šokiruojančią paslaugą – kliento sielos laikiną „užkonservavimą“. 

San Sebastjano kino festivalyje prestižinį jaunimo žiuri prizą laimėjusioje intymioje romantinėje komedijoje „Mieloji vienatvė“ pasakojama apie dvidešitmetę merginą, kenčiančią po skyrybų su sužadėtiniu. Talentinga Argentinos jaunosios kartos aktorė Ines Efron, žinoma iš festivalyje „Kino pavasaris” rodytos dramos „XXY“, įkūnija panašią į save jauną moterį, kuri nenori niekam priklausyti ir neskuba kažkam įsipareigoti.

Muzika

Nostalgijos ir humoro stygas puikiai suderinęs režisierius Gergely Fenyo kviečia pasisvečiuoti komunizmo šmėklomis persmelktame XX amžiaus šeštajame dešimtmetyje ir prisiminti rokenrolo revoliucijos šaknis už raudonosios uždangos. Optimizmu užkrečiantis pramoginis filmas „Pagaminta Vengrijoje“ apie meilę, draugystę ir solidarumą, sulaukė ne tik kino festivalių dėmesio, bet ir daugiau nei 200 tūkst. žiūrovų.

Ilgai lauktas režisieriaus Ango Lee filmas „Jamam Vudstoką” pasakoja istoriją, kaip gimė legendinis Vudstoko festivalis. Tinkamos renginiui vietos desperatiškai ieškojusiems organizatoriams kuklus studentas iš Niujorko pasiūlė kaimynui priklausančią 600 akrų pločio pievą. Jis stengėsi išgelbėti tėvų motelį nuo bankroto, bet visai netyčia patyrė pašėlusią Vudstoko atmosferą su purvo voniomis, seksualinėmis orgijomis, nudistų teatro spektakliais ir hipių šou.

Netikėtumai

Lokarno ir Telurindės kino festivaliuose pakrikštytas režisierius debiutantas Nae Caranfilas brangiausiame visų laikų (2,6 mln. eurų biudžeto) rumuniškame filme „Po to tebūnie tyla“ gamina žaismingos nuotaikos eliksyrą su veiksmingais pokštais apie kino gamybą. Kaip sukurti superfilmą, kai nežinai, kas per velniava yra tas kinas ir dar niekas nematė nei vieno filmo?

Unikalus animacinis filmas „Merė ir Maksas” pasakoja apie tikrą draugystės istoriją, sujungusią laiškais vienišą mergaitę Merę iš Melburno ir brandaus amžiaus žydų kilmės ekscentrišką vyruką Maksą iš Niujorko. Aktorių Toni Collette, Philipo Seymouro Hoffmano ir Erico Banos balsais įgarsintas filmas į vieną suplaka „Amelijos iš Monmartro” ir „Nuodėmių miesto” stilistiką ir pasakoja apie meilę ir norą turėti bent vieną tikrą draugą.

„Apipinti skirtingomis temomis ir spalvomis, kino komedijų festivalio filmai turi vieną bendrą giją – užgesus kino salės šviesoms, žiūrovų veiduose nušvinta šypsena”, – pasakoja Algirdas Ramaška, Vilniaus tarptautinio kino festivalio “Kino pavasaris” vykdantysis direktorius.

„Viasat“ kino komedijų festivalis vyks lapkričio 27 d. – gruodžio 3 d. Vilniuje, kino centre “Forum Cinemas Vingis”. Gruodžio 4 d. juoko užkratas keliaus į Kauną, o gruodžio 5 d. festivalio filmai pasieks Klaipėdos komedijų gurmanus.

Trumpus filmų pristatymus galite peržiūrėti čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją