Pirmiausia, būsite sužavėti ir visiškai pavergti pagrindinės herojės Beti (akt. Renee Zelweger) vaidyba. Ji tiesiog pakeri savo nuoširdumu, absoliučiu tikėjimu tuo, ką ji daro ir ryžtingumu.

Neliks nepastebėti ir kiti veikėjai – juostoje jie vienas už kitą “geresni” savo poelgių komiškumu ir absurdiškumu. Kaip tik tai, ko ir reikia tikrai absurdo komedijai.

Mažo miesteliūkščio padavėja Beti netikėtai tampa šiurpios savo vyro, prekiaujančio mašinomis (akt. Aaron Eckhart), žmogžudystės liudininke. Įvykis taip paveikia ją psichiškai, kad Beti ima neigti savo vyro mirtį ir netgi tvirtina buvusi jos mėgstamiausios muilo operos “Priežastis mylėti” pagrindinio herojaus daktaro Deivido Ravelio (akt. Greg Kinnear) sužadėtinė. Ji išvyksta iš Kanzaso pas savo “meilę” į Los Andželą vienu iš vyro automobilių. Jai iš paskos leidžiasi ir vyro žudikai.

Nors juostoje netrūksta prievartos, ji yra tik grynai fizinė ir labai trumpa, užleidžianti vietą linksmai komedijai. Tai, kas pirmą akimirką pasirodo tikrai šlykštu ir pasibaisėtina, po minutės jau kelia juoką ir atrodo visiškai absurdiška.

Filmo eigos prognozuoti neįmanoma ir tie netikėtumai netgi žavi – niekada nežinai, kas atsitiks po akimirkos, o smurtas ir prievarta prasideda tada, kai to mažiausiai tikiesi.

Nors didesniąją filmo dalį Beti yra “nepilno proto”, tačiau kitaip nei tikri bepročiai, ji visą laiką išlieka žavinti ir miela ir nei akimirką nepraranda žiūrovų simpatijų.

Tiesą pasakius, savotiškai simpatingi čia beveik visi veikėjai. Atskirai paminėti reikėtų žudikų – tėvo ir sūnaus - porą (akt. Morgan Freeman ir Chris Rock). Po jų apsilankymo “Didžiajame kanjone”, visas “didysis” Amerikos gamtovaizdis ima atrodyti tik kaip nebloga vieta “pasisioti”.

Absurdišką ir labai linksmą komediją “Seselė Beti” nuo kovo 23d. žiūrėkite kino teatruose Vilniuje – “Vilnius”, Kaune – “Senasis trestas”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją