„Norėjau savomis akimis pasižiūrėti, kas ten vyksta, nes esu žurnalistas. Krizė užklupo visą pasaulį ir Lietuvą. Kadangi man buvo, tiesą pasakius, taip pat nelengvi laikai, aš nusprendžiau nuvažiuoti ir pasižiūrėti, kaip gyvena žmonės, kuriems dar sunkiau. Norėjau įsitikinti savo akimis, kas ten vyksta“, - kodėl pasirinko šią tematiką, kalbėjo A. Lelkaitis.

Pasak filmo kūrėjo, svarbiausias dalykas, kurį jis ketina akcentuoti – romų atskirtis. „Nepaisant to, kad Kirtimai – Vilniaus dalis, tuo pačiu tai yra vieta, iš kurios sunku išeiti ir į kurią sunku ateiti. Noriu parodyti, kad romai stengiasi ištrūkti iš tos situacijos, tačiau atsimuša į mūsų institucijų akliną sieną ir tos institucijos, kurios tarsi turėtų padėti tiems žmonėms, toli gražu ne visada veikia pagal savo patvirtintas ir deklaruotas taisykles“, - kalbėjo jis.

„Sunku pasakyti, ar filmas bus vien iš jų pusės, nes aš nesu jų rajono gyventojas, galiu tiesiog palyginti, kaip miestas elgiasi su skirtingais savo rajonais ir kas iš to gaunasi“, - pridūrė A. Lelkaitis.

Filmas, pradėtas filmuotas Naujųjų metų naktį, bus parodytas spalio 29 d. kino teatre „Pasaka" žmogaus teisių kino festivalyje „AD HOC: nepatogus kinas 2009“. Dokumentinio filmo kūrimas finansuojamas pagal Europos Bendrijos PROGRESS programą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją