Dukart "Oskarą" laimėjusiam 59 metų R.De Niro apdovanojimą įteiks Martinas Scorsese (Martinas Skorsezė). Aktorius vaidino jo režisuotame ir klasika tapusiame 1976 metų filme "Taksi vairuotojas" (Taxi Driver) ir 1980 metų juostoje "Įsiutęs bulius" (Raging Bull). Už vaidmenį pastarajame filme jis buvo apdovanotas prestižiniu Amerikos kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimu.

AFI apdovanojimas bus įteiktas birželio 12 dieną per Holivude rengiamas iškilmes.

Ceremonijoje dalyvaus ryškiausios kino pasaulio žvaigždės: Billy Crystalas (Bilis Kristalas), Leonardo DiCaprio (Leonardas Dikaprijas), Jodie Foster (Džodi Foster), Harvey Keitelis (Harvis Kitelis), Edwardas Nortonas (Edvardas Nortonas), Benas Stilleris (Benas Stileris) ir Meryl Streep (Meril Strip).

Pasak AFI, R.De Niro, kurio karjera trunka jau tris dešimtmečius ir kurio vaidmenys tapo neatsiejama šiuolaikinės kultūros dalimi, nusipelno didžiausios pagarbos.

Pirmąjį savo "Oskarą" R.De Niro gavo 1974-aisias už vaidmenį filme "Krikštatėvis II" (The Godfather: Part II), o antrąjį - po šešerių metų, už vaidmenį filme "Įsiutęs bulius".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją