Laivas "Vienas iš trijų" patogiai talpina 15 keleivių. Kino mėgėjai savo mėgstamais filmais turi pasirūpinti patys, o visą vaizdo bei garso įrangą suteikia laivo šeimininkai. Papildomas mokestis už šią įrangą nėra imamas, jei laivas užsakomas ilgesniam nei dviejų valandų plaukimui: "Kiną ant vandens su draugų kompanija ne vieną kartą išbandėme ir patys. Šią pramogą itin smagu derinti su kelione upe į viršų iki Valakupių, kur gamtoje galima surengti pikniką. Sulaukus sutemų, ateina laikas pradėti žiūrėti filmus plaukiant itin vaizdingu vakariniu maršrutu, kuris driekiasi per Valakupius, Antakalnį ir visą miesto centrą iki Vingio parko“, - pasakoja vienas idėjos autorių Adomas Patašius.

Nuo laukine gamta žavinčių Valakupių iki miestiečių pamėgto Vingio parko Neris teka pro Trinapolio vienuolyno ansamblį, Tuskulėnų dvarą, Gedimino pilį ir Senajį arsenalą bei kitas istoriškai reikšmingas vietas. Iš laivo pukiai matomas Trijų kryžių kalnas, Katedros varpinė ir kitų Vilniaus bažnyčių bokštai. Plaukiant upe, įspūdingai atrodo dešiniajame Neries krante stūksantys Konstitucijos prospekto dangoraižiai, akį savo senoviniu grožiu traukia prie Seimo esantis senasis Žvėryno tiltas bei Znamenskaja (Žvėryno) cerkvė, o praplaukus stiklu tviskantį "Verslo trikampį" ir vėl patenkama į laukinės gamtos prieglobstį.

Pažintinis maršrutas per Vilnių baigiasi praplaukus Vingio parką ir Žvėryną jungiantį kabantį tiltą. Apsisukus plaukiama atgal į prieplauką šalia Karaliaus Mindaugo tilto – iš čia Senamiestis pasiekiamas vos per kelias minutes.

Tokia pažintinė kelionė su pikniku ir kinu ant vandens užtrunka apie keturias-penkias valandas. Klientams pageidaujant galimas ir gerokai trumpesnis pasiplaukiojimas – nuo prieplaukos per miesto centrą iki Vingio parko arba per Antakalnį iki Valakupų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją