Organizuojamame edukaciniame projekte Kino vakarai universiteto bibliotekoje bus supažindinama su filmais, suskirstytais į teminius blokus: Romos miestas kine; Lietuviško kino klasika; Režisieriaus Jim Jarmusch retrospektyva; Lytis ir tautinės problemos kine; Istorinis kinas.

„Žiūrovai bus supažindinti tiek su pastarojo meto, tiek senesniu klasikiniu kinu. Kita vertus, šiomis filmų peržiūromis stengiamasi išplėsti Vilniaus universiteto bibliotekos paslaugų erdvę, skatinant žiūrovus ne tik žiūrėti filmus, tačiau ir papildomai apie juos pasiskaityti, diskutuoti drauge su kitais bendraminčiais. Pasirinktos temos ir filmai turėtų atskleisti kino kalbos universalumą ir paveikumą įvairiuose istoriniuose, kultūriniuose bei socialiniuose kontekstuose. Žinodami, kad kinas, kaip ir kiti menai, perteikia įvairias idėjas, veikia sociokultūrinę erdvę ir savitai konstruoja tikrovę – aiškinsimės ir aptarsime šiuos procesus, organizuosime temines paskaitas“, – pasakojo kino vakarų Vilniaus universiteto bibliotekoje organizatorius Arvydas Maciulevičius.

Kaip rašoma organizatorių pranešime spaudai, pirmajame vakare, kuris vyks rugsėjo 15 d. 17.30 val., dalyviai bus supažindinti su teminiu bloku Romos miestas kine. Kino mėgėjams bus pristatytas Federico Fellini darbas „Roma“ (1972).

Įžangines pastabas apie teminį bloką Romos miestas kine išsakys Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto Vertimo studijų katedros dėstytoja Rasa Klioštoraitytė. R.Klioštoraitytė Romoje apsigynė daktaro disertaciją apie Pier Paolo Pasolini kūrybą, ne vienerius metus studijavo ir dėstė Italijoje. Todėl gali pateikti daug pastebėjimų ir iš asmeninės patirties.

„Džiaugiuosi, kad Vilniaus universiteto bibliotekoje bus rengiamos filmų peržiūros. Daugelyje universitetų rengiami tokie kino vakarai. Jie ne tik padeda suburti universiteto bendruomenę, bet ir atveria duris platesnei auditorijai. Džiaugiuosi, galėdama prisidėti prie kino vakarų organizavimo Vilniaus universitete, ir nuoširdžiai dėkoju organizatoriams už kvietimą papasakoti apie kiną, kurio kalba, kaip rašė P.P.Pasolini, „yra realybės kalba“, - sakė R.Klioštoraitytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją