„Puikiomis kino tradicijomis kadaise garsėjusi Lietuva, pastaraisiais metais ne itin didelį dėmesį skyrė nepriklausomiems, meninį ir vertingą kiną rodantiems kino teatrams. Vilniaus senamiestis liko be kino erdvės. Noras atgaivinti senamiesčio kino gyvenimą ir paskatino kurti „Pasaką“, - pasakoja Greta Akcijonaitė, būsimo kino teatro direktorė.

G.Akcijonaitė žinoma kaip Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ programos sudarytoja bei buvusi „Skalvijos“ kino teatro vadovė.

Naujasis kino teatras „Pasaka“ daugiausia dėmesio skirs europietiškam kinui, o jaukia erdve dalinsis su įvairiais kino festivaliais: jau nuo rudens čia planuojami Kauno kino festivalio, Europos kino forumo „Scanorama“ filmų seansai.

„Pasakos“ repertuare kino delikatesų ras įvairaus amžiaus grupės. Kino teatre planuojamos specialios programos garbaus amžiaus žmonėms, taip pat šeimoms, moksleiviams ir mamoms.

Kino teatras kas mėnesį pasiūlys išskirtinių, niekur kitur Vilniuje nerodomų filmų. Pirmieji jų – į Niujorką po klajonių Europoje sugrįžusio Woody Alleno komedija „Kad ir kas benutiktų” (Whatever Works) su legendiniu komiku Larry Davidu ir „Kino pavasario“ numylėtine tapusi itališka gyvenimiškų situacijų komedija „Rugpjūčio šventė“ (Pranzo di Ferragosto).

„Mes renkame filmus rankomis ir iš širdies, tikėdami, kad geresnis kinas yra geresnė pramoga. Vienu sakiniu aprašyti gerą filmą neįmanoma, jam nėra formulės. Galbūt bendriausias vardiklis - ar filmas paliečia emociškai. Tokius filmus rodyti ir norime“, - teigia G. Akcijonaitė.

„Pasakos“ durys atrakinamos jau nuo rugsėjo 18 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją