Vertinimo komisija išvydo turkų režisieriaus darbą "Nutolęs" (Uzak) - sukrečiantį pasakojimą apie tai, kaip ima irti žmogaus šeiminis gyvenimas, kai į jį įsiveržęs bedarbis giminaitis pažeidžia teisę į privatumą.

Žiuri nariams taip pat buvo pristatyta italų juosta "Širdis kitur" (Il Cuore Altrove) - jaudinanti, kandoka ir drauge linksma drama.

Kanų festivalis garsėja intelektualiais užsieniniais filmais, tačiau prašmatnaus spindesio renginiui suteikia į jį atvykstančios Holivudo žvaigždės, išnaudojančios progą pristatyti didelio biudžeto komercines kino juostas.

Pirmiausiai dėmesio centre atsidūrė tokios žvaigždės kaip Keanu Reeves (Keanu Rivsas), Monica Bellucci (Monika Beluči) ir Penelope Cruz (Penelopė Krus). Šie aktoriai atvyko į nutrūktgalviškos dramos "Fanfanas Tulpė" (Fanfan La Tulipe), beje, sulaukusios tik "drungnų" kritikų atsiliepimų, ir mokslinės fantastikos filmo "Matrica: perkrauta" (Matrix: Reloaded) pristatymus. Tiesa, abi juostos konkursinėje programoje nedalyvauja.

Penktadienį šurmulingą šou surengė britų superžvaigždės Julie Walters (Žiuli Valters) ir Helen Mirren (Helen Miren), reklamavusios filmą apie grupelę pagyvenusių moterų, kurios nuogos pozuoja kalendoriui, o gautus pinigus skiria kovos su vėžiu fondui.

Iki savaitgalio festivalio programoje buvo pristatyti ir mažiau žinomi talentai. Rūmai, kuriuose vyksta renginys, prisipildė arabų, italų ir turkų kalbų šurmulio, o ekrane buvo galima išvysti išties puikių kinematografijos darbų.

Jau minėta įtaigi Nuri Bilge'o Ceylano (Nurio Bilgės Džeilano) juosta "Nutolęs" žiūrovą tarsi įsiurbia į uždarą Stambulo fotografo gyvenimą. Tokį įspūdį palieka ilgos, slapta kamera filmuotos scenos, kuriose kalbama nedaug arba išvis tylima.

Aktorius Muzafferas Ozdemiras (Mozaferas Ozdemiras) kuria gyvenimo gerokai aplamdytą personažą, ir nors filmas anaiptol nėra komedija, jame nestinga išties linksmų akimirkų. "Aš įžvelgiu daug humoro tuose dalykuose, kurie iš tikrųjų yra labai tragiški", - teigia režisierius N.B.Ceylanas, beje, juostą filmavęs savo namuose.

"Jis (pasakoja) apie gyvenimo tuštumą dideliame mieste. Žmonės tvarkosi savo gyvenimus taip, kad jiems nereikėtų jokio žmogaus ir tam tikra prasme susikuria nuosavus kalėjimus. Kai iš kitų nieko neimi, ir pats nieko neduodi", - sakė jis žurnalistams.

Šeštadienį įvyko ir italų režisieriaus Pupi Avati (Pupio Avačio) filmo "Širdis kitur" (Il Cuore Altrove) peržiūra. Filmo veiksmas vyksta praėjusio amžiaus pradžios Italijoje, Bolonijos mieste. Tai jausmingas pasakojimas apie kuklų viengungį, kuriam galvą apsuka lengvabūdė ir mėgstanti flirtuoti, tačiau neseniai apakusi fatališka moteris.

Jiedu susipažįsta kiekvieną savaitę vykstančiuose šokiuose, kurie rengiami aklųjų slaugos namuose, kokie kadaise veikė ir P.Avati gimtajame mieste.

"Manau, kad tai toks kino žanras, kuris patinka visuotinei publikai, - įsitikinęs P.Avati. - Jis nepalieka žmonių abejingų".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją