Praėjusį savaitgalį pirmoji Odisėjos stotelė Aldonos Lingertat iniciatyva įvyko Jungtinėse Valstijose, Neringos krikščioniškoje vaikų stovykloje Vermonte.

Peržiūrėję „Prieš Parskrendant į Žemę" filmą, stovyklautojai įsitraukė į diskusijas ir sėdo rašyti laiškus onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams Lietuvoje. Laiškus ir kai kurių vaikų dovanotas pintas draugystės apyrankes artimiausiu metu stovyklautojai atsiųs į Lietuvą, kur visa tai, drauge su nuoširdžiausiais linkėjimais pasveikti, bus perduotos adresatams.

Stovyklos mišių metu akcijoje dalyvauti paskatino ir kapelionas. Liepos 26 dieną prie akcijos prisijungė ir Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo vargdienių seserų vienuolija Putname. Odisėjos stotelė čia įvyko lietuvių susitikimo šventės - pikniko, jau paskutiniojo, kurį organizuoja ši vienuolija, metu.

Ruošiamasi dar dviems Odisėjos stotelėms tuose kraštuose - naujoje stovyklos pamainoje ir menininkų stovykloje „Meno 8 dienos Neringoje" vasaros pabaigoje.

Į kvietimą prisijungti prie akcijos ir tapti gerumo ambasadoriais savo mieste ir krašte atsiliepia vis daugiau žmonių - rudenį planuojami Odisėjos renginiai Čikagoje, Niujorke ir Los Andžele.

Kino gerumo odisėja su filmu „Prieš Parskrendant į Žemę" tęsiasi ir tebekviečia jungtis prie gerumo iniciatyvų Lietuvoje ir visame pasaulyje. Netrukus visos odisėjos stotelės bus ženklinamos ir apie įvykusius bei vyksiančius renginius bus informuojama gerumo žemėlapyje, internete, adresu www.geradarytigera.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją