jau prieš 3 metus buvo suplanavusi įžengti į animacijos verslo areną su filmu "Frankenšteinas", kurį kūrė kartu su kompanija "Universal Pictures", tačiau dėl kūrybinių nesutapimų šis projektas buvi visgi pasmerktas žlugti.

"Tada tai buvo pirmas kartas, kai mums šovė idėja užsiimti animacija," teigė Patty Blau, vadovausianti ILM animacijos padaliniui. "Tačiau dabar mes rimtai užsiimame šia idėja. Mes ketiname prodiusuoti projektus, kurie atskleis visas kūrybiškumo galimybes tais būdais, kurie dar nepakankamai ištirti. Žinoma, gaila, kad "Frankenšteinas" visgi nepasiekė didžiųjų ekranų."

ILM dirba apie 80 žmonių, jau sukūrusių įspūdingus efektus tokiems filmams kaip "Tobula audra" (Perfect Storm), "Rokio ir Bulvinklo nuotykiai" (The Adventures Of Rocky and Bullwinkle) ar "Kosmoso kaubojai" (Space Cowboys).

Šiuo metu kompanija dirba ties keliais naujais savo pačių inicijuotais projektais, tačiau "mes deramės ir su kitomis studijomis dėl galimybės perimti jų projektus," sakė Blau.

ILM atėjimas į pelningą kompiuterinės animacijos sferą nėra naujas reiškinys. Neseniai "Pacific Data Images" kino kompanijai "DreamWorks" sukūrė populiariąją animacinę juostą "Skruzdėliukas".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją