1983 metais režisieriaus R. Vabalo sukurtą istorinę dramą įvertino ne tik kino kritikai. Šį filmą, „Lietuvos kino“ duomenimis, jau matė kone kas penktas Lietuvos gyventojas (647 tūkst. žiūrovų).

„Manau, kad „Skrydis per Atlantą“ – geriausias Lietuvoje sukurtas istorinis patriotinis filmas. Abejoju, ar per ateinantį dešimtmetį mūsų šalyje bus sukurtas geresnis šio žanro filmas“, - „Acmefilm“ pranešime spaudai teigė kino kritikė Izolda Keidošiūtė.

Kino vertintojai sutaria, kad šiame filme puikiai pavyko atkurti autobiografinius faktus. Svarbu ir tai, kad, vaizduojant herojų skrydį per vandenyną, buvo išvengta patetikos. Kritikai pabrėžia, kad šiame filme ryškius vaidmenis sukūrė aktorius ir režisierius Remigijus Sabulis (vaid. S. Darių) bei teatro režisierius Eimuntas Nekrošius (vaid. S. Girėną).

„Ir filmas, ir jo herojai tapo mitiniai. Lietuvoje nėra sukurta kito tokio filmo apie istorines asmenybes. Šioje kino juostoje ne tik detaliai atspindimi autobiografiniai faktai, bet ir puikiai perteikiami pagrindinių herojų jausmai“, - teigė kino kritikas Skirmantas Valiulis.

„Skrydžio per Atlantą“ kūrėjams, neturėjusiems daug pinigų filmui Lietuvoje sukurti, įtikinamai pavyko atkurti autentiškus vaizdus – žiūrovai nukeliami ir į Jungtines Amerikos Valstijas.

„Šis filmas DVD formatu išleidžiamas Lietuvos vardo minėjimo tūkstantmečio proga. Džiaugiamės, kad su šiuo vyresnės kartos pamėgtu kino kūriniu dabar galės susipažinti ir jaunesni žiūrovai“, - teigė bendrovės „Acmefilm“ video skyriaus rinkodaros vadovas Ernestas Žiaukas.

Prekyboje pasirodęs DVD filmas „Skrydis per Atlantą“ – jau septintasis iš „Auksinės lietuviško kino kolekcijos“, kurią kino platinimo kompanija „Acmefilm“ leidžia kartu su Lietuvos kino studija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją