Šiuolaikiniame meno centre (ŠMC) bus įrengta 600 vietų NATO PA sesijos plenarinio posėdžio salė. K.Kuizinas pasiūlė posėdžių salėje eksponuoti Lietuvių šiuolaikinio meno kūrinius, kurie buvo specialiai atrinkti NATO PA sesijai.Menininkams buvo duota užduotis pateikti darbus susijusius su sesijos tema: NATO, Lietuvos saugumas, taika ir panašiai.

Kaip tokių darbų pavyzdį, K.Kuizinas nurodė didelę bičių korio fotografiją, kuri turėtų simbolizuoti NATO struktūras. Didžiulės Lietuvos kariūnių nuotraukos, turėtų simbolizuoti Lietuvos kariuomenės šiuolaikiškumą.

Tačiau Seimo Socialdemokratinės frakcijos seniūnas Vytenis Andriukaitis pareiškė kategoriškai nesutinkąs pritarti pasiūlytam projektui, kol jo neįvertins kompetentinga institucija - Kultūros ministerija.

Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas ramino organizacinio komiteto narius. "Mes jau įspėjome, kad jie (NATO PA dalyviai) eina į ŠMC, o ne klasikinio meno muziejų - tegu būna viskam pasiruošę", - sakė Seimo vadovas.

Organizacinio komiteto nariai nusprendė, jog, Kultūros ministerijai įvertinus siūlomus darbus, galutinį sprendimą priims Seimo pirmininkas. Tuo tarpu kultūros viceministras Juozas Širvinskas suabejojo Krašto apsaugos ministerijos (KAM) siūlymu įtraukti į sesijos kultūrinę programą filmo apie Lietuvos pokario partizaną Daumantą demonstravimą.

Dalį šio filmo gamybos lėšų finansuoja KAM. Kultūros viceministro abejonėms pritarė Seimo NATO PA delegacijos vadovas liberalas Algirdas Gricius."Ar negalime rasti filmo, kad būtų parodyta, jog Lietuva - tai ne vien vaikinai su beisbolo lazdomis", - klausė jis.

Kultūros viceministras patikino, jog jie gali surasti ne vieną dokumentinį ar meninį filmą, kuris galės deramai reprezentuoti Lietuvą.

Seimo pirmininko pavaduotojas Gintaras Steponavičius suabejojo, ar NATO PA sesijos delegatai bus patenkinti vien tik pasiūlymu aplankyti į Rumšiškių Liaudies buities muziejų ir Kauną. Rumšiškėse jiems ketinama pasiūlyti pasivažinėti karietomis, susipažinti su primityviojo meno paroda, paragauti lietuviškų patiekalų.

G. Steponavičius pasiūlė nuvežti NATO PA delegatus ir į sovietinių skulptūrų parką Grūto miške. Tačiau paaiškėjo, jog šio pasiūlymo negalima įgyvendinti dėl organizacinių kliūčių.

Organizacinio komiteto nariams taip pat buvo pristatytos dovanos, kuriomis bus pradžiuginti NATO PA sesijos dalyviai: dirbtinės odos krepšys, knygelė "Faktai ir skaičiai", bloknotai ir rašikliai su sesijos simbolika, Panevėžio "Tulpės" išausta lininė staltiesė, keramikinė gertuvė, informaciniai žinynai apie Seimą ir Lietuvos turistines įžymybes.

Gegužės 27-31 dienomis Vilniuje vyksianti NATO PA pavasario sesija bus didžiausias tarptautinis renginys per pastarąjį dešimtmetį. NATO PA vienija NATO valstybių ir valstybių asocijuotų narių parlamentarus.

Lietuva siekia būti pakviesta į NATO per 2002 metais Prahoje vyksiantį Šiaurės Atlanto aljanso viršūnių susitikimą ir laikoma viena geriausiai pasirengusių kandidačių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją