Socialiniai tinklai, Martinas Scorsese ir kino klasika pagal pageidavimą – tokį derinį siūlo kinoteka internete „The Auteurs“.

Naujame interneto tinklalapyje vartotojai gali žiūrėti art house filmus tokių režisierių kaip Francois Ozonas ar Walteris Sallesas, o apie matytas juostas diskutuoti skatina integruoti forumai.

CNN praneša, kad savo inovatyviu požiūriu „The Auteurs“ tikisi art house kiną pristatyti visiškai naujai auditorijai.

Neseniai tinklalapis paskelbė apie bendradarbiavimą su legendiniu režisieriumi M. Scorsese – portale bus galima išvysti M. Scorsese Pasaulio kino fondo (WCF), skirto išsaugoti prarastą viso pasaulio kino klasiką, atrastus šedevrus.

Tarp jų yra korėjiečių trileris „Tarnaitė“ („The Housemaid“, 1960) ar dokumentika apie Maroko grupę, kurią M. Scorcese apibūdina kaip „Šiaurės Afrikos „The Rolling Stones“. Režisierius pabrėžia, kad tokius filmus svarbu ne tik išsaugoti, bet ir parodyti žiūrovams.

Pagrindinė „The Auteurs“ ambicija yra padaryti aukštos kokybės kiną už nedidelę kainą prieinamą jaunai auditorijai visame pasaulyje.

„Jei esi ne Los Andžele, Niujorke, San Franciske, Tokijuje, Paryžiuje ar Berlyne – pamiršk. Daugelio tokių filmų negali gauti net DVD, jei gyveni Varšuvoje, Stambule, Seule ar Buenos Airėse“, – sakė tinklapio įkūrėjas Efe Cakarelis.

Jo teigimu, portalo idėja kilo, kai jis pats negalėjo internete rasti Wongo Kar-Wai juostos.

„Šiems filmams noriu sukurti visiškai naują auditoriją, todėl, kad vienintelis dalykas, kuris pristatomas daugeliui pasaulio žmonių yra „Žmogus voras 3“ ar „Karibų piratai“, – aiškina E. Cakarelis.

CNN rašo, jog „The Auteurs“ yra vienas iš keleto tinklalapių, tokių kaip Jaman.com, kurie siūlo sunkiai kitais keliais randamus filmus.

Šiuo metu „The Auteurs“ galima pasižiūrėti 200 filmų – kai kuriuos nemokamai, tačiau daugelį – už maždaug 5 dolerius. Kūrėjai tikisi, kad juostų skaičius išaugs iki 1 tūkst.