Suvaidinęs pasaulio kino teatruose 500 mln. svarų sterlingų (apie 2 mlrd. litų) uždirbusiame kino filme „Indiana Džouns ir krištolinės kaukolės karalystė", 66 metų kino aktorius uždirbo įspūdingą pinigų sumą.

Nuo 2000 m. H. Fordas nusifilmavo tik keturiuose filmuose. Prieš sutikdamas ketvirtą kartą imtis garsaus vaidmens, H. Fordas pasirašė su „Paramount” kino studija sutartį, kurioje nurodyta, kad kino studija mokės kino filmų veteranui, režisieriui Stevenui Spielbergui ir prodiuseriui Georgui Lucasui tam tikrą procentinę dalį nuo filmo uždirbtų pinigų.

Tokiu būdu nuo 2008 m. birželio mėn. iki 2009 m. birželio mėn. jam buvo sumokėta aukščiau nurodyta suma.

Kitos į „verslo biblija“ vadinamo „Forbes” žurnalo sudarytą sąrašą patekusios žvaigždės yra: Adamas Sandleris, kuris, uždirbęs 36,6 mln. svarų sterlingų (apie 147 mln. litų), pateko į antrą sąrašo vietą, Willas Smithas su 30 mln. svarų sterlingų (apie 121 mln. litų) į trečią, o Eddis Murphy, uždirbęs 26,6 mln. svarų sterlingų (apie 107 mln. litų), į ketvirtą vietą.

Pirmąjį sąrašo penketuką užbaigia Nicolas Cage`as, kuriam per pastaruosius 12 mėn. buvo sumokėta 26,6 mln. svarų sterlingų (apie 107 mln. litų).

Pasikalbėję su kino aktorių agentais, vadybininkais, prodiuseriais ir advokatais ir išsiaiškinę, kiek jų klientai gavo pinigų iš anksto už kuriamus filmus ir kiek uždirbo iš sukurtų filmų, „Forbes” sudarė daugiausiai uždirbančių Holivudo žvaigždžių sąrašą.

Sudarant sąrašą, buvo atsižvelgta ir į per pastaruosius 12 mėn. iš reklamos ir kitų šaltinių gautas pajamas.

„Forbes” sudarytas daugiausiai uždirbančių Holivudo aktorių dešimtukas:

1) Harrisonas Fordas – 43,3 mln. svarų sterlingų
2) Adamas Sandleris - 36,6 mln. svarų sterlingų
3) Willas Smithas - 30 mln. svarų sterlingų
4) Eddis Murphy – 26,6 mln. svarų sterlingų
5) Nicolas Cagas – 26,6 mln. svarų sterlingų
6) Tomas Hanksas- 23,3 mln. svarų sterlingų
7) Tomas Cruisas - 20 mln. svarų sterlingų
8) Jimas Carris – 18,6 mln. svarų sterlingų
9) Bradas Pittas -18,6 mln. svarų sterlingų
10) Johnnis Deppas - 18,6 mln. svarų sterlingų

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją