„Žaliąjį sezoną“ baigiame įsitikinę, kad tokios iniciatyvos yra veiksmingos ir itin reikalingos. Susumavome rezultatus, viską įvertinome skaičiais. Sunku įsivaizduoti, kad visos mūsų surinktos atliekos galėjo patekti į gamtą. Tikiuosi, visi sudalyvavę mūsų projekte atidžiau elgsis su buityje jau nebereikalingais daiktais ir nuolat galvos apie galimą žalą mūsų Žemei“, - pranešime spaudai sakė „Skalvijos“ direktorė Vilma Levickaitė.

Nuo „žalio sezono“ pradžios iki paskutinio seanso buvo surinkta apie 160 kg galvaninių elementų, 500 kompaktinių diskų ir 100 kg smulkiosios buitinės technikos. Jų išmetimui kino centro fojė daugiau nei pusmetį stovėjo specialūs konteineriai, į kuriuos nurodytas atliekas „Skalvijos“ lankytojai galėjo išmesti bet kada – ne tik „žalių“ seansų dienomis.

Nemokamai paskutinį „žalią“ seansą pažiūrėti galės atnešusieji mažiausiai 10 galvaninių elementų ir vieną smulkiosios technikos prietaisą.

Perdirbimui skirtos atliekos kino centre bus pradėtos rinkti likus valandai iki filmo pradžios, t.y. 16 val. Neatnešusieji atliekų filmą galės pažiūrėti įsigijus bilietų už įprastą kainą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją