Kino ir televizinio kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2009” ceremoniją Lietuvos televizija transliuos tiesiogiai gegužės 29 d. 21 val.

Kaip rašoma LRT pranešime spaudai, ceremonijos metu žiūrovai išvys žymiausius Lietuvos kino kūrėjus, legendinius kino grandus bei Lietuvos scenos žvaigždes. Bus išdalinta 14 sidabrinių statulėlių ir įteiktas garbės apdovanojimas už nuopelnus kinui – „Auksinė gervė“.

„Sidabrinės gervės“ bus skiriamos už geriausią pilnametražį, trumpo metro, dokumentinį, televizijos ir animacinį filmą. Bus apdovanotas geriausias režisierius, pirmo ir antro plano aktorius bei aktorė, geriausias scenarijaus autorius, operatorius, kompozitorius. Nauja nominacija – už geriausią profesinės meistrystės darbą – bus renkama iš įvairių kino sričių: kinematografijos, montažo, meninio apipavidalinimo, kostiumo, grimo, garso ar vaizdo efektų ir kt.

Pernykštis jaunų režisierių triumfas paskatino „Sidabrinės gervės” organizatorius papildomam apdovanojimui –geriausiam studento darbui. Dėl jo varžysis Lietuvos muzikos ir teatro akademijos režisūros specialybės studentai.

Taip pat bus įteiktas prizas už geriausią metų dubliažą, kurį rinks Lietuvos žiūrovai naujienų portalo DELFI paskelbtame balsavime.

Išrinkti verčiausius „Sidabrinės gervės“ statulėlės buvo paskirta profesionalių kino ir teatro atstovų komisija. Ją sudaro vienas iškiliausių Lietuvos kino režisierių Audrius Stonys; Nacionalinės premijos laureatas ir Auksinio scenos kryžiaus savininkas kompozitorius Algirdas Martinaitis; ilgametis Jaunimo teatro aktorius Vidas Petkevičius; kino veteranas, režisierius Marijonas Giedrys; operatorių gildijos Čekijoje ir Lietuvoje narys, „Čekų liūto” laimėtojas Ramūnas Greičius ir kino kritikė Živilė Pipinytė.

Komisijos pirmininkė – tarptautinių kino festivalių žiuri narė, Šiaurės šalių kino forumo „Scanorama” direktorė Gražina Arlickaitė.

Renginio vedėjai – nedradicinis duetas – aktoriai Ramūnas Cicėnas ir Giedrius Savickas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją