Renginio dalyviai ne tik galės dar kartelį pamatyti mažu kinematografiniu stebuklu tituluojamą filmą, bet ir gaus dovanų spaustuvės dažais kvepiančią knygą.

Jeano-Dominique Bauby romaną lietuviškai išleidžia leidykla “Obuolys”, garsėjanti savo serija “Tik geriausios knygos virsta filmais”.

"Skafandras ir drugelis" - viena geriausių ekranizuotų knygų, kurias esame išleidę. Tai – istorija, padedanti suprasti, kad žmogaus dvasia gali triumfuoti net, atrodytų, beviltiškoje situacijoje", - sako leidyklos "Obuolys" vyriausias redaktorius Linas Ruzgys.

1995 m. gruodžio 8 d. mados žurnalo „Elle“ redaktorius Jean-Dominique Bauby patyrė insultą ir liko visiškai paralyžiuotas. Iki tol pilnavertį gyvenimą gyvenęs 43 metų vyras dabar galėjo judinti tik kairiąją akį. Vienas mirksnis – „taip“, du mirksniai – „ne“. Naudodamasis tokiu fizioterapeutės sukurtu bendravimo kodu, per 14 mėnesių Bauby sugebėjo raidė po raidės sukurti lyriškus ir širdį veriančius memuarus.

Jis mirė praėjus dviems dienoms po bestseleriu tapusios knygos išleidimo.

Ši istorija, pasak "Kino pavasario" pranešimo spaudai, sudomino tapytojo talentu apdovanotą režisierių Julianą Schnabelį, kuris pagal šią knygą sukūrė jaudinantį kino pasakojimą. Filmo premjera buvo parodyta Kanų kino festivalyje, J.Schnabelis apdovanotas už geriausią režisūrą.

Filmas taip pat pelnė “Auksinio gaublio” apdovanojimą bei BAFTA prizą už geriausią scenarijų. “Skafandras ir drugelis” buvo rodomas ir Vilniaus tarptautinio kino festivalio “Kino pavasaris” žiūrovams.

„Lietuvos kino platintojų apdovanojimu „Kino juosta 2008“ metu, kino ekspertai paguodos apdovanojimą skyrė kino juostai „Skafandras ir drugelis“, kurią jų nuomone vertėjo pamatyti kur kas didesnei auditorijai Lietuvos žiūrovų, todėl džiaugiamės, kad tai bus dar viena proga žiūrovams išvysti šį kino stebuklą”, – sako Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ vykdantysis direktorius Algirdas Ramaška.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją