Naujajame Sokruvo filme bolševikų lyderis yra vaizduojamas ne kaip charizmatinis revoliucionierius, bet kaip nelaimingas invalidas, praleidžiantis paskutiniuosius mėnesius prieš savo mirtį 1924-aisiais, trečiadienį rašoma laikraštyje "Izvestija".

"Man visada buvo gaila Lenino, kuris iš tikrųjų kentėjo ir buvo pats sau budelis. Jis buvo paprastas žmogus kaip ir kiekvienas iš mūsų,” teigė Sokurovas.

Sovietinės eros laikotarpiu buvo sukurta daugybė filmų apie Leniną, kuriuose jis buvo vaizduojamas kaip didvyriška figūra.

Sovietų pareigūnai nutylėjo apie 1922-aisiais Lenino patirtą priepuolį, o fotografijos, kuriose įamžintas bejėgiškas invalido vežimėlyje sėdinčio bolševikų lyderio žvilgsnis, pasirodė tik po Sovietų sąjungos žlugimo.

Ankstesnis jo filmas "Molochas", kurio scenarijus Kanų kino festivalyje 1999-aisiais buvo pripažintas geriausiu, pasakojo apie Hitlerį ir jo draugę Evą Braun, leidžiančius laiką vienoje iš slėptuvių Alpėse 1942-aisiais.

Aktorius Leonidas Mozgovojus, vaidinęs Hitlerį, naujojoje juostoje įkūnys Leniną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją