„Garsenybės, kurios pakviečiamos tapti UNICEF Geros Valios ambasadoriais, vaidina svarbų vaidmenį skleidžiant pasaulio vaikų žinią bei motyvuojant kiekvieną iš mūsų prisijungti ir kartu kurti vaikams tinkamą pasaulį,“ – teigia UNICEF Lietuva vadovė Jovita Majauskaitė. „Galime kiek tik norime kalbėti apie būtinybę padėti skurdžiai gyvenantiems pasaulio vaikams, bet kai tai pasako Rodžeris Moore‘as, išgirsta visi. Be to, tai bus puiki proga Lietuvos vaikams savo akimis išvysti tikrą garsenybę, bei sužinoti kaip gyvena jų bendraamžiai kitose šalyse.“

UNICEF Geros Valios ambasadoriumi R. Moore‘as tapo 1991-aisiais. Šia idėja jį užkrėtė jo bičiulė, kita kino legenda Audrey Hepburn, tarnavusi pasaulio vaikams iki pat mirties 1993 m. „Audrey pristatė man UNICEF, o likusį darbą nuveikė natūralus smalsumas. Norėjau sužinoti daugiau, nei vien faktus ir skaičius,“ – apie savo pasirinkimą sako valiūkiškasis Džeimsas Bondas.

Monake bei Šveicarijoje savo rudens metus leidžiantis aktorius yra dalyvavęs daugelyje UNICEF misijų skurdžiose pasaulio šalyse. Tarp problemų, į kurias pasaulio dėmesį atkreipti bando R. Moore‘as, yra pagrindinės besivystančio pasaulio vaikų rykštės: AIDS, sausumos minos bei jodo nepakankamumas.

R. Moore‘as yra ilgiausiai Jos Didenybei tarnavęs Džeimsas Bondas. Jis įkūnijo šį legendinį personažą septyniuose filmuose, statytuose 12 metų laikotarpiu – nuo 1973 m. išleisto „Gyvenk ir leisk numirti“ („Live and Let Die“) iki 1985 m. „Žvilgsnio į žmogžudystę“ („A View to a Kill“). Tūkstančius gerbėjų visame pasaulyje tebeturi ir septintojo bei aštuntojo praėjusio amžiaus dešimtmečių serialai „Šventasis“ („The Saint“) bei „Įtikinėtojai!“ („The Persuaders!“), kuriuose R. Moore‘as atliko pagrindinius vaidmenis. Už labdaringą veiklą su UNICEF 1999 m. karalienė Elžbieta II jam suteikė Britų Imperijos riterio titulą.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją