Išrinkti metų geriausius buvo paskirta profesionalių kino ir teatro atstovų komisija. Ją sudaro vienas iškiliausių Lietuvos kino režisierių Audrius Stonys, nacionalinės premijos laureatas ir Auksinio scenos kryžiaus savininkas, kompozitorius Algirdas Martinaitis, ilgametis Jaunimo teatro aktorius Vidas Petkevičius, kino veteranas, režisierius Marijonas Giedrys, operatorių gildijos Čekijoje ir Lietuvoje narys, “Čekų liūto” nugalėtojas Ramūnas Greičius ir kino kritikė Živilė Pipinytė.

Komisijos pirmininkė - tarptautinių kino festivalių žiuri narė, Šiaurės šalių kino forumo “Scanorama” direktorė Gražina Arlickaitė.

Kaip ir praėjusiais metais, Sidabrinės gervės bus skiriamos už geriausią pilnametražį, trumpo metro, dokumentinį ir televizinį filmą, rašoma organizatorių pranešime spaudai. Bus apdovanotas geriausias režisierius, pirmo ir antro plano aktorius bei aktorė, geriausias scenarijaus autorius, operatorius, kompozitorius. Nauja nominacija - už geriausią profesinės meistrystės darbą – bus renkama iš įvairių kino sričių: kinematografijos, montažo, meninio apipavidalinimo, kostiumo, grimo, garso ar vaizdo efektų. Kam bus skirtas šis prizas, nuspręs pati vertinimo komisija.

Pernykštis jaunų režisierių triumfas paskatino papildomam apdovanojimui - geriausiam studento darbui. Dėl jo varžysis Lietuvos muzikos ir teatro akademijos režisūros specialybės studentai. Taip pat bus įteiktas prizas už geriausią metų dubliažą, kurį rinks Lietuvos žiūrovai naujienų portalo DELFI paskelbtame balsavime.

Be minėtųjų dviejų papildomų prizų, iš viso 2009 metų apdovanojimuose bus išdalinta 13 sidabrinių statulėlių ir garbės apdovanojimas už nuopelnus kinui - auksinė gervė.

Prodiuserinės kompanijos bei nepriklausomi kino kūrėjai suskubo teikti paraiškas ir pristatė pakankamą įvairovę filmų, iš kurių net 15 trumpo metro kinematografinių darbų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją