Mama paprašo darbdavį išsiųsti ją į Londoną ir nedelsdama išvyksta. Vaikai, tarsi nieko nebūtų nutikę, sumaniai dumia akis aplinkiniams – „mama išėjo į kirpyklą“. Ilgainiui pasirodo, jog skaudžias permainas ne taip lengva nuslėpti, ir kad gyvenimas, – nors ir atostogos, – ne vien šunybės ir lėkimas laukais. Filme subtiliai pasakojama paauglės, įžengiančios į suaugusiųjų pasaulį, istorija.

Šiek tiek mažiau kino žiūrovų balsų sulaukė dokumentinis filmas apie prieš keletą metų nužudytą Rusijos žurnalistę Aną Politkovskąją. Filmo „Ana – septyneri metai fronte“ režisierė Maša Novikova Vilniuje pati pristatė savo darbą.

Populiariausią festivalio „Šeršėliafam“ filmą „Mama išėjo į kirpyklą“ dar turės progą pamatyti Panevėžio ir Ukmergės kino mėgėjai. Vilniuje pasibaigęs filmų festivalis šią savaitę keliauja būtent į minėtus miestus. Kanadiečių filmas Panevėžyje bus rodomas kovo 20 d. (šį penktadienį), o Ukmergėje – kovo 24 d. Be minėto režisierės L. Pool darbo, taip pat bus rodomi ir kiti festivalio pagrindinės programos filmai.

Už labiausiai patikusius pagrindinės programos filmus kino žiūrovai balsavo festivalio internetiniame dienoraštyje.

Kovo 6–15 dieną Vilniuje vyko jau ketvirtasis Tarptautinis moterų filmų festivalis „Šeršėliafam“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją