Juostos "Pianistas" (The Pianist) kūrėjas, sekmadienį vykusioje prestižinių kino apdovanojimų teikimo ceremonijoje pripažintas geriausiu režisieriumi, negalėjo prizo atsiimti asmeniškai, nes Amerikoje yra kaltinamas už išžaginimą, o tai reiškia, kad į šalį kaip laisvas žmogus daugiau niekada negalės sugrįžti.

"Esu giliai sujaudintas apdovanojimo už darbą, kuris taip artimai susijęs su mano paties gyvenimo įvykiais, su įvykiais, kurie leido man suvokti, jog menas gali pakeisti skausmą. Aš tikiu, kad ir šiandien tai tebėra tiesa, - rašo režisierius. - Kuo širdingiausiai dėkoju Akademijos nariams už šį nuostabų apdovanojimą".

Apdovanojimo iškilmės R.Polanskiui suteikė tris puikias priežastis švęsti: jis pats buvo pripažintas geriausiu režisieriumi, pagrindinio vaidmens atlikėjas Adrienas Brody (Adrienas Brodis) - geriausiu aktoriumi, o pats filmas gavo apdovanojimą už geriausios ekranizacijos scenarijų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją