„Tiems, kurie A. Kavaitę pažįsta kaip režisierę, bus puiki proga ją pažinti, kaip aktorę. O tiems, kurie Alantę žino kaip aktorę, bus puiki proga susitikti su ja kaip režisiere“, – pranešime spaudai sako viena iš festivalio „Šeršėliafam“ organizatorių Greta Akcijonaitė.

Filmas „Džiazas“ sukurtas pagal Juozo Grušo dramą „Meilė, džiazas ir velnias“. Juostoje vaizduojamas praėjusio amžiaus septintasis dešimtmetis. Pagrindinis herojus Lukas (Rolandas Kazlas) grįžta iš Prahos – tarnybos sovietinėje kariuomenėje. Jo draugai renkasi senoje landynėje, kurioje groja džiazą. Sudėtingi jaunų žmonių santykiai vienintelę kompanijos merginą Beatričę (Alantę Kavaitę) priveda prie savižudybės.

Daugiau lietuvių sukurtų filmų kino mėgėjai galės pamatyti ir Moterų filmų festivalio programoje „Moters portretas – Eugenija Pleškytė“. Šioje programoje bus parodyti filmai, kuriuose vaidino E. Pleškytė: Arūno Žebriūno ir Raimondo Vabalo „Kanonada“, R. Vabalo „Laiptai į dangų“ ir „Akmuo ant akmens“, Marijono Giedrio „Herkus Mantas“, Algimanto Puipos „Velnio sėkla“ ir kt.

Pagrindinėje „Šeršėliafam“ programoje žiūrovų laukia tarptautinius apdovanojimus pelnę moterų režisierių sukurti – šeši vaidybiniai ir trys dokumentiniai – filmai iš Bosnijos ir Hercegovinos, Palestinos, Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Kanados, Nyderlandų, Prancūzijos, Švedijos.

Specialaus dėmesio šiais metais festivalyje sulauks ir mažieji žiūrovai. Jiems skirta Animacinių trumpametražių filmų programa. Tris dienas – kovo 9, 11 ir 15 „Skalvijos“ kino centre bus rodomi Švedijos animatorių darbai. Filmukai įgarsinti lietuvių kalba ir skirti ikimokyklinio amžiaus vaikams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją