Iki antradienio darbo pradžios šis siaubo filmas visame pasaulyje uždirbo maždaug 140 mln. JAV dolerių.

Ilgai lauktame 1991-ųjų "Avinėlių tylėjimo" (The Silence of the Lambs) tęsinyje, kurį "Metro-Goldwyn- Mayer Inc." statė kartu su "Universal Pictures", seras Anthony Hopkinsas (Entonis Hopkinsas) dar kartą įkūnijo elegantišką kanibalą dr. Hannibalą Lecterį (Hanibalą Lekterį). Jo persekiotojus vaidino Julianne Moore (Džulian Mūr), Gary Oldmanas (Geris Oldmanas) ir italų aktorius Giancarlo Giannini (Džankarlas Džaninis).

Jungtinėse Valstijose ir Kanadoje "Hanibalas" per keturias JAV prezidento šventės ir savaitgalio dienas uždirbo 35,5 mln. JAV dolerių. Per 11 dienų jis uždirbo 109,4 mln., o iš viso turėtų uždirbti 190-200 milijonų, sakė "Metro-Goldwyn- Mayer Inc." platinimo Šiaurės Amerikoje direktorius Larry Gleasonas (Laris Glisonas).

Didžiojoje Britanijoje "Hanibalas" buvo pradėtas demonstruoti praėjusį savaitgalį ir per tris dienas bilietų į jį buvo nupirkta už 9,5 mln. JAV dolerių - šalies istorijoje tai penktasis pagal pelningumą filmo debiutas. Kitose šalyse filmas tapo rekordiniu savo kategorijoje R.

Per tris pirmąsias demonstravimo Vokietijoje dienas bilietų į "Hanibalą" parduota už 6,3 mln. JAV dolerių, o per pirmąsias keturias demonstravimo Australijoje dienas - už 2,6 milijono. Italijoje per 10 dienų "Hanibalas", kurio pabaiga ne vienam sukėlė šleikštulį, uždirbo 9,2 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją