Ši 32 metų režisierės Claudios Liosos (Klaudijos Liosos) juosta buvo pirmasis Peru filmas "Berlinalės" konkursinėje programoje per visą jos 59 metų istoriją.

"Tai - Peru, tai - mūsų šaliai", - sakė ji, iškėlusi apdovanojimą, šalia stovint pagrindinei juostos aktorei Magaly Solier (Magali Soljer).

Geriausio aktoriaus "Sidabro lokys" atiteko Sotigui Kouyate (Sotigujui Koujatei) iš Malio - už tėvo, kuris ieško sūnaus po 2005 metų liepos atakų Didžiosios Britanijos sostinėje, vaidmenį filme "Londono upė" (London River).

"Visų pirma norėčiau padėkoti Rachidui Boucharebui (Rašidui Bušarebui) ir Jeanui Brehatui (Žanui Brehatui) už tai, kad suteikė man galimybę šįvakar būti čia", - sakė jis, paminėdamas filmo režisierių, alžyriečių kilmės prancūzą, ir prancūzų prodiuserį.

72 metų aktorius taip pat dėkojo festivaliui ir sakė, jog "kiekviena organizacija, tokia kaip "Berlinalė", kuri sudaro sąlygas žmonėms susitikti ir sutikti vieniems kitų kultūras, šiandien daro gerą darbą pasauliui".

Birgit Minichmayr (Birgit Minichmair) iš Austrijos buvo pripažinta geriausia aktore už vaidmenį vokiečių dramoje "Visi kiti" (Alle Anderen), kuri su Argentinos režisieriaus Adriano Biniezo (Adriano Binieso) juosta "Gigantas" (Gigante) dalijasi ir filmo "Sidabro lokiu".

Iranietis Asgharas Farhadi (Asgaras Farhadis) gavo geriausio režisieriaus "Sidabro lokį" - už dramą "Apie Elę" (Darbareye Elly), kuris pasakoja apie iraniečių emigrantę.

11 dienų trukusios "Berlinalės", kuri baigiasi sekmadienį ir kuri savo apimtimi ir prestižu nusileidžia tik Kanų kino festivaliui, konkursinėje programoje iš viso varžėsi 18 filmų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją