"Lūšnyno milijonierius", kuris buvo nominuotas 11-oje kategorijų, iš viso atsiėmė septynis prizus. Apdovanojimus gavo šio filmo režisierius Danny Boyle'as ir jo adaptuotą scenarijų parašęs Simonas Beaufoy, be to, geriausiais pripažinti šiuos juostos muzika, operatoriaus darbas, montažas ir garsas.

Šis filmas, kurį pastatė britų komanda ir indų aktoriai bei padėjėjai, yra favoritas varžybose dėl geriausio filmo "Oskaro", kurio laimėtojas paaiškės vasario 22 dieną.

Prodiuseris Christianas Colsonas sakė, jog norėtų BAFTA geriausio filmo apdovanojimu pasidalyti su Mumbajaus žmonėmis.

"Mūsų nuostabūs aktoriai ir padėjėjai Mumbajuje realizavo šią svajonę savo krauju ir prakaitu, ašaromis ir meile", - sakė jis.

Prieš ceremoniją gerbėjai nepaisydami lietaus būriavosi prie operos "Covent Garden" ir grūmėsi dėl galimybės gauti tokių garsenybių kaip Bradas Pittas, Angelina Jolie ir Robertas Downey jaunesnysis autografą.

"Lūšnynų milijonieriaus" aktorius Devas Patelis atrodė pakerėtas žvaigždžių kaip ir visi kiti - jis buvo nominuotas geriausio aktoriaus kategorijoje, bet sakė, kad niekada nesitikėjo laimėti ir kad labiausiai tą vakarą norėjo susitikti B.Pittą.

"Man - 18 metų ir aš esu BAFTA (ceremonijoje)!" - džiūgavo D.Patelis, kuris dar gyvena su tėvais ir seserimi Londono šiaurės vakaruose.

K.Winslet gavo antrą savo karjeros BAFTA apdovanojimą - 1995-aisiais ji buvo paskelbta geriausia antrojo plano aktore. Šiemet ji geriausios aktorės kategorijoje įveikė A.Jolie, Kristin Scott Thomas ir Meryl Streep.

Tai jau antras K.Winslet apdovanojimas už darbą "Skaitove" po praėjusį mėnesį gauto "Auksinio gaublio", o su M.Streep ir A.Jolie ji dar varžysis dėl "Oskaro".

"Noriu pasidalyti juo su dviem šio filmo prodiuseriais - žinau, kad esu ne viena, sakanti, jog negaliu patikėti, kad jų sumumis jau nebėra, - su Anthony Minghella ir Sydney Pollacku", - atsiimdama apdovanojimą sakė 33 metų aktorė.

M.Rourke'o pergalė įtvirtina jo sugrįžimą į ekranus po nesėkmės metų ir savo kalboje jis dėkojo "Imtynininko" režisieriui Darrenui Aronofsky, kuris suteikė jam "antrą galimybę".

Heathas Ledgeris, kuris prieš metus buvo rastas negyvas savo bute Niujorke, po mirties buvo apdovanotas geriausio antrojo plano aktoriaus BAFTA apdovanojimu. Jis jam paskirtas už Džokerio vaidmenį naujausiame Betmeno filme "Tamsos riteris" (The Dark Knight).

Šį paskutinį H.Ledgerio filmą režisavo Terry Gilliamas, kuris atsiimdamas BAFTA apdovanojimą už nuopelnus kinui pagerbė šio aktoriaus, kuris mirė būdamas 28 metų, atminimą.

"Būtų buvę puiku, jei Heathas būtų laimėjęs daugiau apdovanojimų būdamas gyvas. Jis buvo genijus", - sakė T.Gilliamas, turėdamas omenyje H.Ledgeriui už Džokerio vaidmenį po mirties paskirtą "Auksinį gaublį" ir nominaciją "Oskarui".

Geriausia antrojo plano aktore BAFTA pripažino Penelope Cruz , vaidinančią Woody Alleno linksmoje romantinėje dramoje "Viki Kristina Barselona" (Vicky Cristina Barcelona). Ji sakė, kad tai jai buvo visiškai netikėta: "Esu tokia laiminga, tokia sujaudinta, tokia nustebusi".

"Keista Bendžamino Batono istorija" (The Curious Case of Benjamin Button), kurioje B.Pittas vaidina su amžiumi vis jaunėjantį vyrą, buvo nominuota 11-oje kategorijų, bet gavo tik tris apdovanojimus - už geriausią apipavidalinimą, geriausią grimą bei šukuosenas ir geriausius specialiuosius vaizdo efektus.

"Žmogus ant lyno" (Man on Wire) - Jameso Marsho filmas apie vyrą, kuris 1974 metais perėjo lynu tarp Pasaulio prekybos centro dangoraižių, - gavo BAFTA apdovanojimą kaip išsiskiriantis britų filmas.

"Juodoji" komedija "Reikalai Briugėje" (In Bruges) buvo apdovanota už geriausią originalų scenarijų, o "Taip ilgai tave mylėjau" (Il y a longtemps que je t'aime) gavo geriausio filmo ne anglų kalba apdovanojimą.

BAFTA apdovanojimai didelio dėmesio ėmė sulaukti tik pastaraisiais metais, o dabar laikomi vienais svarbiausių "Oskarų" pranašų.

Pernai BAFTA laureatai keturiose aktorių kategorijose gavo ir atitinkamus "Oskarus", bet geriausio filmo kategorijos BAFTA apdovanojimą gavęs "Atpirkimas" (Atonement) Holivude pralaimėjo juostai "Šioje šalyje nėra vietos senukams" (No Country for Old Men).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją