Festivalio lankytojai galės pasimėgauti jaunųjų panevėžiečių piešinių paroda tema „Gražuolė ir pabaisa“.

„Norėjome pamatyti ir parodyti kitiems, kaip patys vaikai įsivaizduoja šios pasakos personažus. Buvom maloniai nustebinti, kad vaikučiams pavyko nepasiduoti V. Disnėjaus filmų suformuotiems personažų portretams“ - pranešime spaudai džiaugėsi „Garso“ kino programų vadovė Joelle Chaloin Galauskas- „ir tikimės, kad 1946 m. Žano Kokto filmas "Gražuolė ir pabaisa" sulauks didžiulio mažųjų ir didžiųjų nekomercinio meno gerbėjų dėmesio, kurie norės šią nuostabią pasaką pamatyti kitokią, nei esame jau įpratę“.

Pasak rengėjų, ketvirtą kartą organizuojamo festivalio koncepcija išlieka ta pati - pagrindinėje programoje bus pristatyti nauji, prancūzų ir kitataučių, kuriančių Prancūzijoje, žymių ir debiutuojančių režisierių darbai. Organizatoriai panevėžiečiams parengė devynių kino klasikos ir penkių naujų filmų, daugiausia sukurtų 2008 metais, programą.

Žiūrovų laukia debiutinis filmas "Namai" su garsiąja prancūzų aktore Isabelle Huppert. Jaunasis režisierius Serge`as Bozonas filme "Prancūzija" prabyla apie karą labai netradiciškai ir kviečia žiūrovus keliauti kartu su kareivių kuopa, kurioje yra ir žymus prancūzų aktorius Pascalis Greggory. Šilumos ir meilės žmonėms banga žiūrovus užlies saulėto kolorito kino juosta "Padėk sau, ir Dievas tau padės", savo žiūrovus suras ir kiti programos filmai – “Parkas” ir “Raudonojo baliono kelionė”.

Festivalio retrospektyva "Juoda ir balta" žiūrovus kvies pasinerti į kino Naujosios bangos priešistorės estetiką kartu su prancūziškojo poetinio realizmo atstovais ir unikalaus braižo prancūzų kino klasikos kūrėjais. Nespalvotuose filmuose spindės žymūs prancūzų klasikos filmai: Jeano Vigo "Atalanta" (1934), Jeano Renoire`o "Žmogus žvėris" (1938), Roberto Bressono "Bulonės miško damos" (1945), Marcelio Carne "Galiorkos vaikai" (1945), Jeano Cocteau "Gražuolė ir pabaisa" (1946) bei kiti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją