Po to scenoje nominantai sustojo tradicinei "klasės nuotraukai", kurioje matyti šalia aktorės Salmos Hayek (Selmos Hajek) įsispraudęs režisierius Martinas Scorsese (Martinas Skorsezė), rėksmingu ornamentu margintais marškiniais ir mėlynais džinsais pasipuošęs ir kažkur į kairę žiūrintis Nicolas Cage'as (Nikolas Keidžas) bei į rimtą pokalbį su Nicole Kidman (Nikol Kidman) įnikęs Jackas Nicholsonas (Džekas Nikolsonas).

Baigus fotografuotis, kiekvienam dalyviui abėcėline tvarka buvo įteiktas nominanto pažymėjimas. "Kaip jums patinka šis "bee" (vardo užraše), - klausė Renee Zellweger (Renė Zelveger), už vaidmenį filme "Čikaga" (Chicago) nominuota geriausios akt orės kategorijoje. Šis miuziklas, pasakojantis apie žmogžudystes, sąmyšį ir didžiąją amerikietišką svajonę bent 15 minučių pabūti šlovės viršūnėje, laikomas šių metų "Oskarų" favoritu.

"Oskarų" įteikimo ceremonijos prodiuseris Gilas Catesas (Gilas Keitsas) nominantams sakė, kad renginys įvyks nepaisant to, kils ar ne karas su Iraku.

Tačiau įspėjo, kad "jeigu mes stosime į karą, televizijos transliacijoje tą realybę atspindės abi šou pusės - tiek ta, kurią galime kontroliuoti, tiek ta, kurios negalime kontroliuoti - jūsų kalbos, pasakytos atsiimant apdovanojimą. Šou tęsis, o mūsų tikslas lieka toks pat, koks ir buvo tuos 75 metus - šlovinti mūsų meną ir pagerbti geriausius jo praktikus".

"Jeigu išsitrauksite popieriaus lapą ir pradėsite skaityti vardų sąrašą - būsite nutraukti. Orkestras ims groti ir jums teks baigti", - perspėjo nominantus G.Catesas.

Iš ryto vykusioje spaudos konferencijoje nominantų pasiteiravus, ar renginys turėtų vykti karo atveju, buvo vieningai sutarta, kad taip, tik jo nuotaika turėtų būti santūri ir pagarbi.

Dėl karo "Oskarų" įteikimo ceremonijos dar niekada neteko atšaukti, tačiau ji buvo atidėta tomis dienomis, kai žuvo dr. Martinas Lutheris Kingas (Martinas Liuteris Kingas) ir įvyko pasikėsinimas į prezidentą Ronaldą Reaganą (Ronaldą Reiganą).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją