Savo jubiliejinę savaitę festivalis kino mėgėjus nudžiugins vienu sėkmingiausių visų laikų norvegų filmų „Naujas pono Horteno gyvenimas“, nostalgiška vokiečių drama „Taikūs laikai“, amerikiečių juosta „Kur pasaulyje slapstosi Osama Bin Ladenas?“, kurią sukūrė dokumentiniu eksperimentu „Super didelis aš“ išgarsėjęs Morganas Spurlockas, ir kitais filmais.

„Savo pirmąją sukaktį paminėsime su kino gerbėjais, todėl kviečiame lankytis filmuose ir nusiteikti staigmenoms“, – pranešime spaudai šypsojosi antrus metus gyvuojančio „Gala“ festivalio direktorius Vaidas Stackevičius.

Į pirmuosius savo seansus „Gala“ kino festivalis žiūrovus pakvietė 2007 metų lapkričio mėnesį. Per pirmąjį sezoną buvo parodyti 37 filmai, kuriuose apsilankė daugiau kaip 10 000 žiūrovų, o festivalis pelnė kultūros leidinio „Pravdos“ prizą kaip geriausias metų kino naujokas.

Antrąjį sezoną „Gala“ festivalis savo seansus pradėjo rodyti ne tik Vilniaus, bet ir Kauno bei Panevėžio publikai. Nuo šių metų pradžios festivalio programos reikia laukti pirmąją kiekvieno mėnesio savaitę. Kol kas populiariausiu antrojo sezono filmu galima vadinti vokiečių dramą „Vyšnių žydėjimas – Hanami“, kurios du specialūs seansai numatyti ir vasario mėnesio repertuare.

Festivalio naujienas ir programą galima rasti interneto svetainėje www.galafestivalis.lt. Šioje svetainėje kiekvieną mėnesį taip pat vyksta ir populiariausių filmų rinkimai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją