MTV kino apdovanojimų įteikimo ceremonija buvo įrašyta Los Andžele, "Sony Pictures" studijoje. Ją numatoma transliuoti JAV birželio 8-ąją, o Europoje - birželio 10 dieną. Ceremoniją vedė aktorė Sarah Jessica Parker, kuri per vakarą pakeitė keliolika apdarų.

Didelės sėkmės kino teatruose sulaukusi "Matrica" ("The Matrix"), pasakojanti apie priešiškų technologijų baigiamą užkariauti pasaulį ir kovą su jomis, kovo mėnesį laimėjo keturis JAV kino meno akademijos apdovanojimus "Oskarus".

Anot prodiuserio Joelo Silverio, šiuo metu galvojama Australijoje nufilmuoti du filmo tęsinius, kurie kino teatruose turėtų pasirodyti 2002 metų pabaigoje ir 2003 metų vasarą.

Šiais metais po du MTV kino apdovanojimus - savotiškas alternatyvas rimtiems "Oskarams" - pelnė "Ostinas Pauersas: šnipas, kuris mane suviliojo" ("Austin Powers: The Spy Who Shagged Me") ir "Žiaurūs kėslai" ("Cruel Intentions").

Pirmasis gavo apdovanojimus už geriausią Mike'o Myerso atliekamą piktadario vaidmenį ir geriausią duetą - M.Myersas ir Verne'as Troyeris.

"Žiaurūs kėslai" buvo įvertinti už geriausią Sarah Michelle Gellar ir Selmos Blair bučinį bei už geriausią moteriško vaidmens atlikimą. Šis apdovanojimas atiteko S.M.Gellar.

Geriausiu aktoriumi komiku buvo pripažintas "kietas tėtušis" ("Big Daddy") Adamas Sandleris.

Apdovanojimas už geriausią muziką atiteko serialo "Pietų parkas" ("The South Park") kūrėjams Trey Parkeriui ir Mattui Stone'ui už melodiją "Uncle F**ka".

Filmo "Šeštasis jausmas" ("The Sixth Sense") žvaigždė Haley Joelas Osmentas gavo MTV apdovanojimą už geriausią debiutą. Atitinkamas apdovanojimas už moteriško vaidmens atlikimą įteiktas Juliai Stileq iš "Dešimt dalykų, kurie man nepatinka tavyje" ("10 Things I Hate About You").

Epo "Žvaigždžių karai" ("Star Wars") kūrėjas George'as Lucasas laimėjo apdovanojimą už geriausią filmo tęsinį, o režisierius Spike'as Jonze'as už "Būti Johnu Malkovichiumi" ("Being John Malkovich") buvo įvertintas kaip geriausias režisierius.

MTV kino apdovanojimų laureatai buvo renkami balsuojant internetu, telefonu arba "Blockbuster Video" skyriuose.