Britų režisieriaus filmas apie vieną Mumbajaus berniuką „Slumdog Millionaire“ („Lūšnyno milijonierius“) išrinktas geriausia drama, ši juosta gavo ir tris kitus apdovanojimus.

Australų aktoriui Heathui Ledgeriui po mirties suteiktas geriausio antro plano aktoriaus apdovanojimas už vaidmenį filme „The Dark Knight“ („Tamsos riteris“). Mickey Rourke’as išrinktas geriausiu dramos aktoriumi už vaidmenį filme „The Wrestler“ („Imtynininkas“).

„Auksinį gaublį“ kaip geriausia komedijos aktorė gavo britė Sally Hawkins, ji vaidino Mike’o Leigho filme „Happy-Go-Lucky“.

„Auksiniai gaubliai“ dažnai numato, kurie aktoriai ir filmai vėliau bus apdovanoti prestižiškiausiais kino apdovanojimais – „Oskarais“.

Buvo tikėtasi, kad K. Winslet laimės geriausios antro plano aktorės apdovanojimą už buvusios nacių kalėjimo prižiūrėtojos, kuri užmezga romaną su paaugliu, vaidmenį filme „The Reader“.

Tačiau ji visus nustebino ir gavo antrąjį apdovanojimą – už nelaimingos namų šeimininkės šeštojo dešimtmečio Amerikoje vaidmenį juostoje „Revoltionary Road“.

Praėjusį penktadienį „Auksinius gaublius“ skirianti Holivudo užsienio spaudos asociacija paskubėjo paskelbti Anne Hathaway geriausia dramos aktore.

K. Winslet (33 m.) atsiprašė į tą patį apdovanojimą pretendavusių kolegių ir pagyrė kartu su ja vaidinusį aktorių – Leonardo DiCaprio.

Ji taip pat padėkojo „Revolutionary Road“ režisavusiam savo vyrui Samui Mendesui.

Režisierius D. Boyle’as gavo geriausio režisieriaus apdovanojimą, Simonui Beaufoy įteiktas apdovanojimas už geriausią scenarijų, o muziką filmui „Slumdog Millionaire“ sukūręs A. R. Rahmanas apdovanotas už geriausią garso takelį.

„Esu dėkingas už beprotišką, pulsuojantį jūsų susižavėjimą mūsų filmu“, – atsiimdamas asmeninį apdovanojimą sakė D. Boyle’as.

Liūdesys ir pasididžiavimas

„Dark Knight“ režisierius Christopheris Nolanas prisiminė velionį H. Ledgerį – pasak jo, aktoriaus „visada ilgėsimės, ir niekada nepamiršime“.

„Visi, kuriems teko dirbti su Heathu, priima apdovanojimą su liūdesiu ir kartu su didžiuliu pasididžiavimu“, – teigė jis.

Airių žvaigždė Colinas Farellas išrinktas geriausiu komedijos aktoriumi už samdomo žudiko vaidmenį komedijoje „In Bruges“.

Woody Alleno juosta „Vicky Cristina Barcelona“ aplenkė „Happy-Go-Lucky“ su „Mamma Mia“ ir gavo geriausios komedijos apdovanojimą.

Bruce’as Springsteenas gavo apdovanojimą už dainą filmui „The Wrestler“.

Atlikėjas paminėjo šiam apdovanojimui nominuotą Clintą Eastwoodą – pasak muzikanto, jam garbė konkuruoti su tokia garsenybe.

„Pixtar“ animacinė komedija „Wall-E (Šiukšlių princo istorija) išrinktas geriausia animacine juosta, o dokumentinis animacinis filmas „Waltz with Bashir“ (Valsas su Baširu) – geriausiu užsienio filmu.

Filmai „Doubt“ (Abejonė), „Frost/Nixon“ (Frostas prieš Niksoną) ir „The Curious Case of Benjamin Button“ (Keista Bendžamino Batono istorija) buvo nominuoti, tačiau apdovanojimų nepelnė.

Režisierius Stevenas Spielbergas gavo Cecilio B DeMille’o apdovanojimą už „išskirtinį indėlį į pramogų sferą“.

„Oskaru“ praeityje apdovanotas režisierius šiuo prizu turėjo būti apdovanotas pernai, tačiau dėl scenaristų streiko ceremonija buvo itin kukli, jokios įžymybės joje nedalyvavo.

TV apdovanojimai

Johnas Adamsas apdovanotas už geriausio mini serialo režisūrą, geriausiais TV aktoriais išrinkti Paulas Giamattis ir Laura Linney.

Jų kolega britų aktorius Tomas Wilkinsonas, suvaidinęs Benjaminą Frankliną, gavo geriausio antro plano aktoriaus apdovanojimą.

Situacijų komedija „Rock“ išrinkta geriausia TV komedija, apdovanojimus pelnė jos aktoriai Tina Fey ir Alecas Baldwinas.

Geriausia TV drama pripažintas „Mad Men“, ši juosta aplenkė serialus „Dexter“ ir „House“. Airių aktorė Gabriel Byrne pelnė geriausios dramos aktorės apdovanojimą (už vaidmenį filme „In Treatment“), Anna Paquin gavo geriausios aktorės apdovanojimą (už vaidmenį juostoje „True Blood“).

Fotoreportažas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją