Sausio 5-ąją į Los Andželą išskris filmo „Nereikalingi žmonės“ režisierius Maris Martinsons, prodiuserė Linda Krūklė ir viena pagrindinių filmo aktorių Daiva Tamošiūnaite-Budrė, rašoma pranešime spaudai. Sausio 6 d. Los Andžele įvyks oficialus filmo rodymas skirtas JAV kino akademijos nariams, industrijos atstovams ir Amerikos lietuvių bendruomenei. Jau metų pabaigoje savo dalyvavimą šiame seanse patvirtino labai daug JAV kino gildijų ir akademijos narių. Kūrybinės grupės susitikimą su žiūrovais JAV viešųjų ryšių kompanijos siūlymu ves režisierius Arūnas Matelis, kaip JAV Režisierių Gildijos garbingą apdovanojimą pelnęs režisierius, kurio dalyvavimas į filmo pristatymą jau pritraukė daugybę JAV režisierių gildijos narių.

Kūrybinė grupė plačiai pristatys filmą festivaliuose visoje JAV vakarų pakrantėje. Tarptautiniame Palm Springso festivalyje įvyks du filmo „Nereikalingi žmonės“ pristatymai sausio 9 ir sausio 11 dienomis. Tai vienas svarbiausių JAV kino festivalių.

Jis yra laikomas paskutine ir pagrindine repeticija prieš JAV Kino Akademijai paskelbiant po penkias filmų nominacijas Oskarų rinkimuose. Šis festivalis sutraukia pačius ryškiausius aktorius, kino kūrėjus, žiniasklaidą, industrijos profesionalus ir filmų mylėtojus iš viso pasaulio.

Šių metų festivalyje bus galima išvysti tokias žvaigždes kaip Clintas Eastwoodas, Dustinas Hoffmanas, Anne Hathaway, Seanas Pennas ir kiti. Filmo kūrybinė grupė tikisi parsivežti filmuotos medžiagos iš šio festivalio, kuri bus panaudota laidoje „Gyvenimas kaip kinas“.

Būtent festivalyje filmo premjeros dieną, sausio 9-ąją, šios laidos vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė sutiks savo gimtadienį.

Per filmo „Nereikalingi žmonės“ pristatymus filmo kūrybinė grupė ir toliau vykdys svarbią misiją – skleisti informaciją apie Vilnių, kaip Europos Kultūros sostinę 2009.

Prieš mėnesį Vilniaus Meras Juozas Imbrasas įvardino filmą „Nereikalingi žmonės“ šio svarbaus įvykio ambasadoriumi JAV. Ši iniciatyva drauge su viešųjų ryšių kampanija yra remiamos Vilniaus miesto savivaldybės ir Kultūros Ministerijos.

2008-ieji metai filmui „Nereikalingi žmonės“ buvo itin sėkmingi: filmas dalyvavo beveik 15-oje tarptautinių filmo festivalių (iš kurių trys aukščiausios A kategorijos), daugiau nei 10-yje oficialių filmo rodymų užsienyje, surengtų bendradarbiaujant su Lietuvos ambasadomis ir atstovybėmis. Filmas aplankė beveik visus žemynus: Pietų ir Šiaurės Ameriką, Afriką, Aziją ir Europą.

2008 m. birželio mėnesį vykusiame aukščiausios- A kategorijos 11-tajame Šanchajaus tarptautiniame kino festivalyje, Kinijoje "Nereikalingi žmonės“ pelnė net du prestižinius apdovanojimus: už režisūrą buvo apdovanotas režisierius Maris Martinsons, o geriausios muzikos kategorijoje triumfavo Andrius Mamontovas. 2009-ieji taip pat žada būti intensyvūs, nes filmas jau sulaukė kvietimų į festivalius Amerikoje, Europoje ir Azijoje.

„Nereikalingi žmonės“ šiais metais oficialiai atstovauja Lietuvą JAV kino akademijos apdovanojimų sekcijoje „Geriausias filmas užsienio kalba”. Filmą „Nereikalingi žmonės“ prodiusavo kompanijos ART&A, ARTeta ir Lietuvos Kino Studija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją