Sausio mėnesį demonstruojamų filmų repertuaras, sudarytas iš Europos ir Azijos filmų, bus vienas stipriausių per visą festivalio gyvavimą.

„Šįkart žiūrovai išvys aukščiausio meninio ir estetinio lygio juostas, apdovanotas prestižiniuose festivaliuose – nuo emocionalios egzistencialistinės dramos iki originaliausios pastarųjų metu vampyrų tematikos interpretacijos”, – pranešime spaudai pasakoja festivalio direktorius Vaidas Stackevičius.

Nekomercinio kino gerbėjai turės galimybę pamatyti belgų dramą „Lornos tylėjimas“, kuri šiemet Kanų kino festivalyje buvo apdovanota už geriausią scenarijų bei buvo tarp pretendentų „Auksinei palmės šakelei“. Įtaigumu išsiskirianti juosta įtraukia žiūrovą nuo pat pirmųjų minučių, rutuliodama istoriją netikėtais įvykių posūkiais.

Intriguojanti, paslaptinga, kiek komiška ir kartu labai romantiška juosta „Leisk man užeiti“ jau minima tarp 200 visų laikų geriausių kino filmų. Ją sunku įsprausti į įprastus žanro rėmus. Čia santūri ir šalta skandinaviška atmosfera susipina su vampyrišku žiaurumu ir tyra vaikiška meile. Kritikų teigimu, tai yra vienas įdomiausių ir netikėčiausių filmų vampyrų tematika, šiemet pelnęs gausybę apdovanojimų Šiaurės šalių bei Azijos kino festivaliuose.

Vienu savičiausių sausio mėnesio „Gala” repertuaro perlų taps vokiečių romantinė drama „Vyšnių žydėjimas - Hanami”. Jaudinanti istorija apie pagyvenusią porą, besistengiančią atrasti vienas kitą iš naujo, šiemet nuskynė kelis svarbius apdovanojimus bei buvo nominuota Berlyno kino festivalio „Auksiniam lokiui“, o vieną pagrindinių vaidmenų atlikusi Elmar Wepper pelnė geriausios aktorės titulą.

Azijos kino mėgėjai bus ypatingai pamaloninti net dviem juostomis. Klasikinių Holivudo vesternų įkvėptas Pietų Korėjos filmas „Geras, blogas ir pakvaišęs“ vykusiai balansuoja tarp veiksmo bei komedijos žanrų, įsukdamas į smagių nuotykių bei šmaikščių dialogų karuselę. Jos epicentre - trys pagrindiniai personažai, trys skirtingi charakteriai.

Tuo tarpu filmas „Laiko pelenai“pasakos apie neišsipildžiusią meilę, pyktį ir cinizmą, aršias kovas kardais, smėlio audras ir bandymus susitaikyti su savimi. Jį kurį sukūrė garsus Hong Kongo režisierius Kar Wai Wong, kurio įspūdinga fantastine juosta „2046“ Lietuvos kino gurmanai galėjo gėrėtis prieš kelerius metus.

Festivalio organizatorių teigimu, sausio mėnesio repertuaras pasižymi stipriu energijos užtaisu, nuotykiais, egzistencijos temų aptarimu, tad Naujuosius metus atšventusiems kino mėgėjams užtikrins deramą gaivių emocijų dozę ir leis atsigauti nuo praūžusio šventinio maratono.

Aktyviausi „Gala“ festivalio filmų lankytojai už bilietus į šio festivalio seansus galės laimėti vertingus firminius suvenyrus su festivalio simbolika. Jie atiteks tiems, kurie pamatys daugiausia juostų.

„Gala“ kino festivalio seansai Vilniuje vyks sausio 2-8 dienomis „Forum Cinemas Vingis“ kino centre. Taikydamasis prie kino gerbėjų poreikių, nuo Naujųjų metų „Gala“ festivalis savo programą pradės rodys pirmosiomis mėnesių savaitėmis. „Gala“ kino festivalio filmų naktiniai seansai sausio 2 ir sausio 3 dienomis bus parodyti Kaune ir Panevėžyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją