Dvidešimtmetė A.Ditkovskytė, muzikanto Olego Ditkovskio ir aktorės Tatjanos Liutajevos dukra, jau nusifilmavo beveik dešimtyje filmų. Aktorę išpopuliarino pagrindinis moteriškas vaidmuo režisieriaus Rezo Gigineišvilio romantinėje komedijoje “Žara”. Po šio debiuto A.Ditkovskytė nusifilmavo dar keliuose filmuose, tarp jų kitąmet pasirodysiančiame “Viy” pagal Nikolajaus Gogolio knygą, taip pat žada išmėginti jėgas teatre.

“Agnė jauna, tačiau jau turinti patirties aktorė”, - sako Ž.Naujokas ir filmo režisierius Donatas Ulvydas. Kūrėjai pasirinko merginą Tado Blindos simpatijos, panelės Kristinos rolei: “Ji tobulai tinka šiam vaidmeniui: gražios tamsiaplaukės, galinčios tuo pačiu metu būti ir švelnia, ir kietaširde”.

Lietuvoje užaugusi A.Ditkovskytė niekada neslėpė meilės gimtajam kraštui. Dar prieš sutikdama filmuotis istorijoje apie Tadą Blindą, mergina tapo programos “Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” ambasadore.

“Vilnius – pats ramiausias ir artimiausias miestas. Tai vieta, kurioje ilsiuosi, galiu atsipalaiduoti ir paleisti mintis, į kurį gera grįžti”, - teigia A. Ditkovskytė.

Tuo, kad su gimtine ją susies ir profesiniai reikalai, aktorė yra patenkinta: “Vaidmuo filme apie Tadą Blindą man labai svarbus. Sulaukusi šio pasiūlymo nudžiugau”. Filmo “Tadas Blinda: pradžia” kūrėjai šiuo metu pradėjo kitų filme vaidinsiančių aktorių atranką. Dėl vaidmens kalbamasi ir su kita Rusijoje šiuo metu gyvenančia lietuvių aktore, tarptautine kino pasaulio žvaigžde Ingeborga Dapkūnaite.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją