„Nors programoje nebus filmų, kuriuose būtų komentuojami politikų parengti dokumentai, tačiau pasakojamomis istorijomis parodysime, jog žmogaus jausmų įvairovės neįmanoma įsprausti į jokias koncepcijas“, - pranešime spaudai sakė „Skalvijos“ kino centro programų koordinatorė Sonata Žalneravičiūtė.

Filme „Beprotiška meilė“ (rež. Dan Klores) pasakojama istorija apie pašėlusį Burto bei Lindos Pugach romaną, 1959-ųjų vasarą šokiravusį visuomenę. Vedęs 32 metų teisininkas susižavi gražuole dvidešimtmete Linda iš Bronkso. Galiausiai painūs poros santykiai perauga į sudėtingą ir žiaurų psichologinį konfliktą, pavertusį juos begalės žurnalų ir laikraščių antraščių herojais.

„Tėvo muzika“ (rež. Igor Heitzmann) – tai filmas apie tarp dviejų šeimų, gyvenančių skirtingose geležinės uždangos pusėse, besiblaškančio tėvo pasirinkimus. Gimęs Austrijoje, dar vaikystėje muzikai ypač gabus maestro Suitneris pasiekė stulbinančių karjeros aukštumų Valstybinėje Rytų Berlyno operoje. Prieš nuverčiant Berlyno sieną, visuomenėje gerbiamas Suitneris asmeniniame gyvenime priėmė išties prieštaringą sprendimą turėti dvi šeimas.

Režisierės Kiti Luostarinen filmas „Palnos dukterys“ - tai pasakojimas apie šešiametės našlaitės iš Indijos, įvaikintos suomių šeimoje, laimę. Nors toli nuo gimtinės, nors ir netradicinės kilmės, mergaitė gyvena apsupta meilės ir dėmesio.

Filmas „Motina“ (rež. Antoine Cattin, Pavel Kostomarov) šiemet nominuotas prestižiniam Europos Kino Akademijos apdovanojimui už geriausią dokumentinį filmą, pasakoja apie besąlygišką moterų meilę savo vaikams. Liuba ir Alesia negailėdamos savęs grumiasi su likimu, rūpinasi vaikais ir ilgisi šiltų jausmų vyrams.

Prancūzų režisieriaus Jérôme Amimer savo filme „Atspindys“ leidžiasi į kelionę savo senelės gimtinėje. Ši kelionė - tai ne tik susipažinimas su artimu žmogumi, jo praeitimi, bet ir pastangos pažinti savo šaknis, siekiant užpildyti vidinę tuštumą.

Vilniaus dokumentinių filmų festivalis „Skalvijos“ kino centre vyks gruodžio 5-14 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją