Pagal būsimo filmo siužetą garsieji vokiečių folkloro ir liaudies sakmių rinkėjai Jakobas ir Vilhelmas Grimai, kurie filme bus vadinami tiesiog Džekas ir Vilis, iškeliauja į Vokietijos užkampius rinkti savo garsiosios kolekcijos.

Filmo herojai dar jauni ir nėra parašę nė vienos iš savo garsiųjų pasakų. Turbūt tik jaunyste galima paaiškinti judviejų lengvabūdiškumą. Broliai apsimeta tai burtininkais, tai užkalbėtojais, išjuokdami griežtus ir prietaringus biurgerius. Tačiau netrukus abiem drąsuoliams lemta patiems išsigąsti, susidūrus su tamsiomis viduramžių jėgomis, kurių jie net nesapnavo.

Brolius Grimus filme vaidins M. Deimonas ir H. Ledžeris, o visą patriarchalinės Vokietijos blogį įkūnys R. Viljamsas, kuriam patikėta klastingojo kerėtojo Kavaldžio vaidmuo.

Filmavimo darbai turėtų prasidėti birželį vaizdingose Čekijos sostinės Prahos apylinkėse, kurias pastaruoju metu labai pamėgo amerikiečių kino industrijos atstovai.

Režisierius T. Džilijamas žiūrovams pažįstamas iš filmų "Brazilija", "Karalius žvejas" ir "12 beždžionių".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją