„Šiemet festivalis išskirtinis tuo, jog jo repertuarą sudaro daugybė naujovių. Septynios lietuvių filmų premjeros yra tik dalis to, ką šiemet esame parengę savo žiūrovams. Be jų rodysime specialią programą „Šeima šiandien“, Baltijos šalių konkursinę programą ir, be abejo, daug tarptautiniuose festivaliuose pripažintų filmų. Siekėme, kad kiekvienas žiūrovas programoje galėtų atrasti tai, kas jam įdomu ir aktualu“, - pranešime žiniasklaidai sakė Vilma Levickaitė, „Skalvijos“ kino centro direktorė.

Festivalį atidarys naujausio A. Stonio filmo „Keturi žingsniai“ premjera. Tai juosta, atskleidžianti, kaip klostėsi lietuvių tuoktuvių tradicijos nuo senovės iki šių dienų. Be to, festivalio žiūrovams savo naujausius darbus pristatys režisieriai: Algirdas Tarvydas, Oksana Buraja, Tomas Bručas, Dovilė Gasiūnaitė, o taip pat istorinio kino filmo „Margiris“ kūrybinė grupė.

Pagrindinėje VDFF programoje žiūrovai išvys tarptautinio Venecijos kino festivalio „Horizontų“ programos pagrindinio prizo laimėtoją filmą „Nenaudinga“ („Wu yong“, rež. Jia Zhang-ke), pasakojantį apie Kinijos drabužių pramonę.

Tarp Pagrindinės festivalio programos filmų taip pat verta paminėti daugelio festivalių favoritą – režisieriaus Gary Hustwit filmą „Helvetika“, atskleidžiantį globalios vizualinės kultūros ištakas, kontraversiškai vertinamą Barbaros Caspar manifestą „Kas bijo Kathy Acker?“, režisieriaus Jean-Pierre Limosin dokumentinę juostą „Jaunasis jakudza“, demaskuojantį japonų mafijos kodeksą, Vitalijaus Manskio filmą „Nekaltybė“, papasakojantį apie masinei popkultūrai vergaujančio jaunimo likimus.

Iš viso Pagrindinėje programoje bus parodyti 9 filmai iš JAV, Kinijos, Nyderlandų, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Slovakijos ir kitų šalių.

Festivalio metu bus surengtos kūrybinės dirbtuvės, kuriose savo patirtimi su jaunaisiais kūrėjais dalinsis rusų režisierius Sergejus Loznica. Kūrybinės dirbtuvės skirtos Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Vilniaus dailės akademijos televizijos ir kino režisūros bei medijų studentams.

Bendradarbiaujant su ES Media programą koordinuojančiu Tarptautiniu kultūros programų centru, bus organizuojami susitikimai bei konsultacijos dokumentinių filmų režisieriams bei prodiuseriams apie dokumentikos finansavimą bei sklaidą.

VDDF vyks „Skalvijos“ kino centre gruodžio 5-14 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją