Mokymai vyko Lietuvos kultūros sostinėje, Zarasuose, moderniose patalpose ant Laukesos ežero kranto. 5 darbo dienas (nuo pirmadienio iki penktadienio) 15 jaunuolių iš visos Lietuvos klausė išsamių profesionalaus fotografo Artiomo Ištuganovo paskaitų apie kino istoriją, raidą, filmavimo techniką ir taisykles. Sparčiai garsėjantis režisierius Tadas Vidmantas pasakojo apie filmo idėjos raidą, padėjo jaunuoliams sukurti busimųjų filmų scenarijus, o Lietuvos „Kino pavasario“ vykdantysis direktorius „Algirdas Ramaška“ jaunuosius kinomenininkus supažindino su komercine kino puse, autorinėmis teisėmis ir kino sklaida.

Paskutinę mokymų dieną buvo pristatyti trys filmai (jaunuoliai buvo suskirstyti į 3 grupes). Vienų filmai buvo tobulinami iki paskutiniu akimirkų, kitų pabaigti dar vakar dieną. Vieniems sunkiau sekėsi su montažu, kitiems su idėjos realizavimu, tačiau visi laimingi – filmai sukurti. „Tokių projektų reikia daugiau“, - pasakė pusdienį mokymuose pabuvojęs Lietuvos „Kino pavasario“ vykdantysis direktorius Algirdas Ramaška.

Trumpametražiniai filmai artimiausiu metu turėtų pasirodyti internete ir visi norintys galės pažiūrėti bei įvertinti darbą, kurį sukūrė žmonės, prieš savaitę apie kiną žinoję ne ką daugiau už bet kurį statistinį lietuvį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją