Klausimai gal ir ne patys protingiausi, bet juk įdomu, kas bendro tarp Karinos Krysko ir… begemotės…

Karina Krysko (Dainininkė ir "Šokių Eurovizijos" beveik nugalėtoja, virtusi… begemote Glorija)

1. Kas tarp jų bendro?

– Pirmiausia, ji – moteris! Na, jaunatviška, energinga, visą laiką rūpinasi tais gyvūnėliais, kurie šalia jos! Mėgstanti hiphopo kultūrą… Jinai su stiliumi! Nepasakyčiau, kad čia bendras mūsų bruožas, bet va toks jos charakteris – mėgsta būti dėmesio centre, yra savarankiška… (O šokti moka?) Jo! Mėgsta ir padainuoti, kartais ir pašoka. Judina klubus, užpakalį, cha cha cha. (Štai toks ir panašumas jų sielų – užpakalius judinti abi sugeba. O išoriškai jūs kažkuo panašios?) Na, gal blakstienos, cha cha cha, panašios... Labai gražios formos! (Nosies šnervių?) Kūno formos! (Na, dėl to drįsčiau suabejoti – gal čia daugiau tavo svajonės?) Jo jo jo… Galbūt veidu panašesnė esu, o ne kūno forma…

2. Ką darytų, jei staiga virstu begemote?

– Būtų gerai, kad galėčiau elgtis taip, kaip Glorija – keliavo kartu su žvėriukais, atvarė į Afriką, džiaugėsi purvo malonumais… (Tai tavo gyvenimo svajonė, kurios nedrįsti realizuoti nebūdama begemotė?) Jo, pasipliuškent purve! Gerti kokį kokteiliuką… Nebūtinai su alkoholiu… norėčiau nuvažiuoti į Afriką! Pabūti toje gamtoje, kur gyvena begemotai. (Mėgintum tapti lieknesne begemote, ar tau gerai būtų ir storai?) Kaip tik ten kuo didesnis begemotas, tuo geriau. Tuo daugiau galbūt galėčiau susilaukti vaikučių, o tai turbūt svarbiausia begemotų gyvenime.

Ir prisivalgyt, pagulėt, patinginiaut… (Galėtum šokti?) Pilvo šokiui labai tiktų – kuo daugiau masės, tuo didesnė judesio amplitudė, užpakalį kraipyti gerai. (Ir dar pliusas: jei tau ant kojos mina – nieko, o tu gali mindyti…) Jo, drąsiai žengčiau visur, kur noriu! (Ir atstovautum Lietuvai "Šokių Eurovizijoje"? Na, kaip lietuviška begemotė?) Oi, čia būtų egzotika! Turbūt vien dėl to, kad būčiau begemotė, laimėčiau pirmąją vietą!

Marius Jampolskis (Aktorius, televizijoje aiškinantis, kad moterys meluoja geriau, virto voveriuku Mortu)

1. Kas tarp jų bendro?

– Kad aš žinočiau, kas jis ten toks. Vardas tai Mortas, o kas jis? Burundukas? Labai greitas – neišeina sužiūrėti.(Na, bet kažkas juk yra bendro?) Mhm… Smalsumas… Temperamentas… (Irgi lakstai, kad nesužiūrėsi?) Na, impulsyvumas. (Žodį ne tokį išgirsti ir tuoj puoli?) Ne tai, kad puolu – arba sprunku, arba duodu, bet greitai… (Mįslė: žvitrusis voveriukas, nežinantis, kas jis? Teisingai – Marius Jampolskis!)

2. Ką darytų, jei staiga virstų voveriuku (ar burunduku)?

– Ką veikčiau? Tai, ką visi burundukai veikia, graužčiau sau ir vargo nematyčiau, ir visiems špygą rodyčiau… Kurie manęs nepagauna… (Atrodo, net pavydi burundukams jų gyvenimo?) Nu bandyčiau rasti šviesų pusių – negi dabar kankinsiuos dėl to, kad esu burundukas? Reikia rasti pozityvių dalykų visur, kas su tavimi beatsitiktų gyvenime…

Aldona Vilutytė (Vis dar stebinanti mus viena LNK blondinių tapo… liūto Alekso mama. Kas tėtis – nesakė.)

1. Kas tarp jų bendro?

– Nu, begalinis rūpinimasis savo vaiku… Norėčiau, kad mano akys būtų tokios gražios, kaip Alekso mamos. Jinai tokiom šiltom, motiniškom akim…r Labai miela! (O kas bendro? Kraugeriškumas?) Ne ne, bendras tai tas motiniškas rūpestis. (Liūtais?) Nesvarbu.

Čia motiniški instinktai! Ir nesvarbu, tu liūtė, žmogus ar koala. O laukiniškumo ir to azarto, kai ji ten spiegia džiaugdamasi, tai ir man užtenka. Tai va – kai reikia laukiniškumas, o kai reikia – šiltas rūpestingumas… (Jos paklausius atrodo, kad tos liūtės, tai nors prie širdies glausk… Bet ji tikriausiai sveria daugiau už tave…) Į šitą klausimą neatsakysiu! Labai moteriška…

2. Ką darytų, jei staiga virstų liūte?

– Jeigu aš gyvenčiau kaip liūtė… Manau, būtų neblogai, tik žiūrint kur. Laukinėje gamtoje gyventi liūtei neblogai – nevargintų buitis, cha cha cha. (Na, puodų plauti, kojinių skalbti ir kilimų siurbti tikrai nereikės. Su maistu silpniau – kartais reikėtų kažką mažo ir mielo pagavus sugraužti…) Na, čia gal ne blogiausias variantas. Bet jei būtų liūčių vegetarių, man būtų labiau priimtina! (O zoologijos sode mėsytę paruoštą neštų…) Oi, ne – niekada! Bėgčiau iš ten visais įmanomais būdais! (Tai kuo geriau būti – liūtu ar žmogum?) Ir tas, ir tas turi savų pliusų ir savų minusų… (O nusiėmusi blondinės peruką ji net liūtės kailyje štai kaip moka mąstyti…)

Olegas Ditkovskis (Aktorius ir legendinis bardas, kuris virto begemotu Moto Moto)

1. Kas tarp jų bendro?

– Truputėlį muzikuojantis yra tas begemotas. Reperis. Truputį hip-hoperis... Mus sieja muzikinė pusė. (Jau matau Ditkovskį repuojantį…) Na ir galbūt svoriai panašūs… (Retas prisipažinimas… Negi tikrai?) Jo! Jis, žinai, lengvutis toks yra… (Ai, tai lieknas begemotas! O aš jau išsigandau, kad Olegas užvalgė ir sveria pusę tonos…) Ne ne, jis ne lieknas.

Atvirkščiai, jam patinka labai storos, žinai, apkūnios! Kuo storesnė, tuo geriau. Bet va tas lieknumas, muzikavimas – kažkoks savotiškas panašumas… (Nieko nebesuprantu. Tai kas čia lieknas, kas storas, kas tos storos ir kuo čia dėtas repas?) Jam patinka labai storos. Begemotės, be abejo. (Tau irgi? Tuo ir panašūs?) Jo, man patinka labai storos begemotės, jo, cha cha cha… (O kas lengvas?) Jisai savo sieloj, sieloj lengvas!

Fainas toks, Moto Moto, reikia du kartus ištarti. Viskas jam dviguba, lengva… (Lieknas sieloje repuojantis begemotas, kuris myli kuo storesnes?.. Niekada nė nepagalvočiau, kad tai panašu į Ditkovskį…)

2. Ką darytų, jei staiga virstų begemotu?

– Turbūt tą patį, ką ir jisai – toliau dainuočiau. Pakeisčiau stilių. Pereičiau prie tokio tradicinio klasikinio valso. Būtų toks begemotų valsas. Begemotas ir Vienos valsas! (Kas dar geriau gali išvaikyti žiūrovus?.. Taigi tapęs Moto Moto, repą užmestum ir imtumeisi valsų dainavimo?..) Na gal, matai tai nelabai populiaru Lietuvoje…

Na, ir storų begemočių medžioklė, aišku… (Tai štai, kaip lengva, pasirodo, intelektualų bardą priversti užsiimti visiškomis nesąmonėmis – paversk jį begemotu, ir pradės suokti valsus dručkėms… Užtat kaip miela!)

Žemyna Ašmontaitė (Aktorė, padainavusi "Iššūkyje žvaigždėms", įsibrolino seriale "Broliai", o čia virto… gal stručiu? Ar vis tik asilu?)

1. Kas tarp jų bendro?

– Aš net neprisiminsiu – kelis ten garsinau. Asiliukų, dar kažko – net pavadinimų neprisimenu… (Na, jei tas strutis tau atrodo asiliukas – tai apie jūsų bendrumus ir kalbėk…) Cha cha cha, nieko bendro! Tik tiek, kad mano balsu pakalbėjo. (O charakteris?) Ten vieni šūkaliojimai! Nu kaip, žinai… Net pavadintas gyvūnas Animal. (Tai kas bendro tarp Ašmontaitės ir Animal?) Prigimtis, cha cha cha…

Taip pat turiu ir valgyti, ir gyventi… (Čia tai panašumas. Nei ilgų kojų, nei dailių asilo ausų ar stručio drąsos neprisiminė. Tiesa, prigimtis juk svarbiau! O ji gyvuliška…)

2. Ką darytų, jei staiga virstų stručiu (asilu, gyvuliu)?

– Cha cha cha… Geras klausimas… Kuo aš užsiimčiau? Eičiau į Seimą! (Gera kryptis! Štai kieno instinktai veikia puikiai! Ir atsakomybės mažiau, ir apetitas gali viską valdyti – tikras rojus bet kokiam asilui (stručiui, gyvuliui)! O savimi nemėgintum atvirsti?) Žiūrint, kas mane paverstų – jei pati savo noru, paprašiusi auksinės žuvelės? (Čia tai prašymas: "Paversk mane nežinau kuo…" Kita vertus, jei perspektyvoje Seimas, tai ko tik žmo… tfu, gyvulys, nepadarysi… O kaip Seime?) Na, jau gyvuliškai… natūraliai… (Surupšnotum nutarimų blankus, patapšnotum ir pavirškintum į mikrofoną…)

Audrius Bružas (Aktorius, kuris pagaudęs kampą nulėkė į garbės kuopą, o čia virto žirafa… žirafium… žirafinu…)

1. Kas tarp jų bendro?

– Tikrai nežinau… Jie tokie trenktavoti tie žirafinai, tai aš nežinau, ar turiu ką bendro… (Nesijauti trenktas?) Neieškojau tų panašumų, todėl sunku ką nors pasakyti… Mano ir kaklas nelabai ilgas, mano gan storas kaklas… Ai, betgi mūsų kaklai turi po septynis slankstelius!… (O gal jums tokios pačios žirafaitės patinka?) Ilgakaklės, ilgakojės, grakščios, elegantiškos…

Nors nepasakyčiau, kad žirafos yra labai grakščios ir elegantiškos… (Jos ir ragus turi!) Ragai? Kitų moterų kartais gal net didesni ir smailesni negu žirafų! (Na, čia jau jos savo vyrams, matyt, turi dėkoti…)

2. Ką darytų, jei staiga virstų žirafu?

– Pageidaučiau gyventi kokiame nors rezervate, kur gyvūnai kaip laisvėje jaučiasi, nes kulkos į kaktą nuo brakonierių nenorėčiau gauti. (Koks lankstus žmogus, net žirafa lengvai tapti pasiryžęs. Ir kad šertų?) Na, taip. (Trokšti maudytis komforte?) Tiek komforto – čia tik kulkos vengimas … (O jei tu vienas rezervate gyventum, o ne rezervate su daugiau žirafų?) Tada man tas komfortas kaip ir nebeturėtų įtakos, tada norėčiau gyventi ten, kur daugiau žirafų.

Mėgstu bendrauti, tad visą laiką gyventi vienas tikrai nenorėčiau! (Užsisvajojo – duok jam kurortą! O šiaip, žirafai ar žmogui geriau gyventi?) Nežinau. Nebuvau taip stipriai įsikūnijęs kūnu ir dvasia, matyt, nepajutau. Man labai gera gyventi, tad kol kas nenorėčiau būti reinkarnavęsis nei žirafa, nei begemotu. Galbūt kada nors…