„Šią aktorę į festivalį nesėkmingai kvietėme net tris metus iš eilės – įtempti filmavimo grafikai aktorei vis neleido atvykti į Lietuvą, tad šiemet be galo džiaugiamės, kad pagaliau Lena Endre vieši „Scanoramoje“. Visa festivalio komanda jau kelias dienas nenustygsta vietoje laukdami šios viešnios atvykimo“ – sako „Scanoramos“ direktorė dr. Gražina Arlickaitė.

Lena Endre į „Scanoramą“ atvyksta pristatyti režisieriaus Simono Staho filmo „Dangaus širdis“, kuriame ji atlieka pagrindinį vaidmenį. Šis filmas – istorija apie santuokos dvidešimtmetį besiruošiančią švęsti laimingą ir turtingą šeimą. Vieną vakarą šeima netikėtai pradeda žaisti atvirų kortų žaidimą, apverčiantį jų gyvenimus ir kartu laimingą santuoką aukštyn kojomis.

„Lenos Endre vizitas – ypač reikšmingas įvykis „Scanoramos“ istorijoje, nes tokie pirmo ryškumo, aukščiausios klasės aktoriai kaip Lena Endre, prieš nuspręsdami, kuriame užsienio kino festivalyje verta pristatyti filmą, atsižvelgia į kiekvieną detalę. Festivalis privalo būti tarptautinis, atitinkantis aukščiausios klasės festivaliams keliamus reikalavimus. Apie jį informacijos turi turėti užsienio šalių kino institutai. Lenos Endre viešnagė Vilniuje tarsi įrodymas, kad „Scanoramą“ Europoje jau žino ir pripažįsta“ – džiaugiasi dr. Gražina Arlickaitė.

Lena Endre aktorės karjerą pradėjo teatro trupėje „Sputnik“, kurią pati padėjo įkurti. Pasaulinį pripažinimą aktorė pelnė suvaidinusi Džuljetą Shakespeare’o „Romeo ir Džuljetoje“, Solveigą „Pere Giunte“ ir Selimeną „Mizantrope“. Beje, pastaruosius du filmus režisavo pats Ingmaras Bergmanas).

Lena Endre, viename iš savo interviu apie aktorystės karjerą yra sakiusi: ,,Menas reikalauja milžiniško atsidavimo. Iš to atsiranda nemažai problemų. Pati aktorystė yra tai, ko iš tikrųjų nėra, kas neegzistuoja fiziškai. Kažkokios nuojautos, virpesiai, kurie atsiranda scenoje tarp aktoriaus ir publikos. Kiti menininkai turi kažką, kas materialiai išreiškia jų darbą. Rašytojas turi knygą. Muzikantas turi instrumentą. Aktorius turi tik savo kūną. Turi save. O jei jo vaidyba nepatiks? Vadinasi, jis niekam tikęs? Neturi teisės gyventi? Tai labai slegia. Todėl aktorius turi išmokti atskirti save nuo to, ką daro. Jo privatumą ir profesiją skirianti siena turi būti stipri kaip Berlyno.“

Lena Endre filmą „Dangaus širdis“ pristatys ir su Lietuvos žiūrovais susitiks šį šeštadienį ,,Forum Cinemas Vingis“, 17 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją