Šis originalus filmas padėjo galutinai apsispręsti dramos „Tadas Blinda: pradžia” kūrėjams.

„Norime dirbti su jaunu, entuziastingu, tačiau jau turinčiu patirties ir profesionaliu režisieriumi”, - pranešime spaudai apie D.Ulvydo pasirinkimą pasakoja projekto „Tadas Blinda: pradžia” prodiuseris Žilvinas Naujokas.

„Tai – iššūkis, tačiau manau, kad „pirmoko sindromas”, kuomet viską darai su didžiule energija, yra nemažas sėkmės garantas“, - mano filmo režisierius D.Ulvydas.

Jis teigia sieksiantis, kad „Tadas Blinda: pradžia” būtų žiūroviškas filmas: „Turiu nemažai patirties ir žinau, ką reiškia atsakomybė prieš žiūrovą. Blinda – ryškiausias Lietuvos kino herojus, įdomus pats savaime, tačiau jo nuotykius reikia įvilkti į žiūrovui suprantamą pavidalą”.

Prodiuserio Ž.Naujoko teigimu, šiuo metu su režisieriumi aptarinėjamas filmo scenarijus ir ruošiamasi aktorių atrankai. „Nesieksime pritraukti kuo daugiau žinomų veidų ir pavardžių. Pagrindinis atrankos kriterijus – profesionalumas ir natūrali kino vaidyba”, - pasakoja Ž.Naujokas ir D.Ulvydas.

Apie režisierių: Donatas Ulvydas – kino režisierius, reklaminių klipų, muzikinių vaizdo klipų kūrėjas. D.Ulvydas yra režisavęs Andriaus Mamontovo, „Eurovizijos“ dalyvių LT United, Lino ir Simonos, grupės Laura & The Lovers vaizdo klipus. Dokumentinio video filmo apie legendinę lietuvių grupę „Foje” režisierius. Dirbo daugybės lietuviškų laidų režisieriumi didžiausiuose Lietuvos televizijos kanaluose, stažavosi Čikagoje. Naujausias režisieriaus darbas – kartu su Linu Augučiu sukurtas filmas „Vabzdžių dresuotojas” apie lėlinės animacijos pradinininką Vladislavą Starevičių.

„Tadas Blinda: pradžia” – kino filmas, vaizduosiantis unikalią, nei televizijos, nei kino ekranuose neperteiktą šio vienų nusikaltėliu, kitų – herojumi vadinamo veikėjo jaunystę. Šis T.Blindos gyvenimo etapas aprašomas R.Šavelio romane, tačiau nebuvo įtrauktas į populiarųjį 1972-ųjų TV serialą su Vytautu Tomkumi.

Filmo scenarijų rašo eseistas, dramaturgas Sigitas Parulskis. Bendradarbiaujant su kino platinimo kompanija „Acmefilm”, filmą kuria prodiuserine kompanija „Tauras Kino Namai”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją