„Visi visada nori būti jaunesni, mes norime būti vyresni“, - į atidarymo vakaro susirinkusius svečius pasveikino „Scanorama“ direktorė, dr. Gražina Arlickaitė.

Festivalio organizatorius atvyko pasveikinti Lietuvos kultūros viceministras Gintaras Sodeika bei Norvegijos ambasadorius Steinaras Gilas.

Pirmąjį vakarą žiūrovams buvo parodytas norvego Bårdo Breieno filmas „Negatyvaus mastymo menas“, privertęs žiūrovus juoktis iš graudžių dalykų, su kuriais susiduria neįgalūs žmonės, po sudėtingų situacijų, pasiūlęs laimingą pabaigą.

Per dešimt „Scanoramos“ dienų žiūrovams Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje bus pasiūlyta filmų kiekviena skoniai.

Šiemet bus ir keletas naujovių. Specialiojoje programoje „Naujasis Baltijos kinas“ bus pristatoma ateinančios naujosios lietuvių režisierių kartos mažai kur rodyti ar net visai nematyti darbai (trumpametražių filmų programa „Jauna Lietuva trumpai“).

Šių metų kino forume pristatoma ir programa, rengiama kartu su Europos kino akademija (EFA). Tai - geriausi trumpametražiai filmai iš visos Europos, 2007-iais atrinkti EFA apdovanojimams ir juos pelnę.

„Scanorama“ jau trečią kartą pakvies jaunuosius kino kūrėjus į koprodukcijos forumą „Jaunoji kino karta“, kurio tema - „Rytojaus kinas ir kino kūrėjai šiandien“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją