„Organizavome jau du ekologiškus seansus ir esame patenkinti lankytojų aktyvumu, kurio netgi nereikia ypatingai skatinti nemokamais filmais. Nustebino tai, kad kino centras tapo tiesiog patogia vieta atnešti rūšiavimui tinkamas atliekas ir nebūtinai tada, kai už tai dovanojame filmą. Todėl atliekoms skirti konteineriai pilnėja nuolat“, - pranešime spaudai sakė naujoji „Skalvijos“ kino centro direktorė Vilma Levickaitė.

Iki šiandien „Skalvijos“ kino centre vykdomos akcijos, skatinančios ekologišką elgesį, metu lankytojai atnešė apie 30 kg galvaninių elementų ir apie 1000 panaudotų kompaktinių diskų.

Tiesa, dalis CD plokštelių iš joms skirto konteinerio vieną dieną netikėtai dingo. Manoma, kad iš neuždengto konteinerio jas pasisavino į kino centrą užsukę asmenys.

„Nesuprantame, kam galėjo jų prireikti, nes diskai buvo subraižyti, sulaužyti ir naudojimui tikrai nebetinkami. Po šio incidento konteinerį uždengėme ir tikimės, kad atliekų daugiau niekas nesisavins“, - sakė V. Levickaitė.

Norinčiųjų nemokamai pažiūrėti trečiąjį ekologišką kino filmą prašoma baterijas ir žaislus atnešti likus valandai iki seanso pradžios, t.y. apie 16 valandą. Galvaninius elementus reikės sumesti į „Skalvijos“ kino centro foje pastatytus du ryškiaspalvius baterijos formos konteinerius, o žaislus – į konteinerį smulkioms buitinėms atliekoms. Kvietimai į minėtąjį filmą bus išduodami tik tiems, kurie atneš tiek perdirbimui skirtų atliekų, kiek nurodyta, arba daugiau.

„Žalias Skalvijos sezonas“ yra projektas, skirtas kino centro žiūrovus paskatinti rūšiuoti atliekas ir gyventi ekologiškesnėje aplinkoje. Kiekvieną mėnesį iki gruodžio „Skalvijoje“ bus rodomi nemokami kino seansai tiems, kurie atneš nurodytą kiekį tam tikrų atliekų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją